2024. április 21., vasárnap

Lezárták az Evzoni határátkelőt

A régió médiumai szerint a görög vámhatóságok sztrájkja miatt van zárva az Észak-Macedónia és Görögország közötti Evzoni határátkelő. A munkabeszüntetés ma és holnap tart, ezért az utazóknak azt javasolják, hogy halasszák el az utazást.
Ahogy azt a macedón MIA hírügynökség ismertette, a mentőszolgálat járművei zavartalanul közlekedhetnek.
Hétfő éjféltől szerda éjfélig a görög vámhatóság kétnapos sztrájkja miatt a teherforgalom is szünetel az Evzoni–Bogorodica, a Dojrani–Dojran és a Niki–Medžitlija határátkelőkön – közölte Észak-Macedónia Vámhivatala, a MIA közlése szerint.
A szkopjei görög nagykövetségtől kapott információk szerint a személyforgalom időszakosan lesz engedélyezve a 48 órás sztrájk alatt, de az utazóknak tanácsos kerülniük a határátlépést ebben az időszakban.
A görög médiumok szerint a vámhatóságok ma és holnap sztrájkolnak az adóhatóság változtatásai miatt, amelyekről állítják, hogy főként azon területi vámhivatalokra vonatkoznak, amelyeket a munkavállalók létszámának csökkentése vagy a bezárás veszélye fenyeget. A vámhatóságok így reagálnak a változásokra és a nagy munkaterhelésre, amelyet az albániai és észak-macedóniai határátkelőkön tapasztalnak, adta hírül az N1.rs hírportál.