2024. április 21., vasárnap

Négyen meghaltak egy odesszai lakóházat ért orosz dróntámadásban

Heten meghaltak, köztük egy hároméves gyerek és egy nő a csecsemőjével, amikor orosz drón csapódott egy többemeletes lakótömbbe szombaton a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban.

„Az odesszai mentők most találtak rá az anya és három hónapos kisbabája holttestére" – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Ihor Klimenko belügyminiszter.

A hatóságok közlése szerint az esetnek nyolc sérültje is van. A romok alól öt embert, köztük egy gyermeket sikerült élve kimenteni.

A mentők folytatják a kutatást a romok alatt rekedtek után – közölte Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy „Oroszország folytatja a harcot a civilek ellen. (...) Az egyik ellenséges drón egy odesszai lakóépületet talált el, 18 lakás megsemmisült." A Zelenszkij által közzétett videón egy lakóház látható, amelynek egy része megsemmisült, és több tucat mentő igyekezett átgázolni a törmelékeken.

Zelenszkij szerint a lakóépületbe egy iráni gyártmányú Sahíd drón csapódott, olyan, amilyenből Oroszország több ezret indított a háború kezdete óta.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegram-csatornáján közölte, hogy Ukrajna szombaton Kelet-Ukrajna felett lelőtt egy Szu-34 orosz bombázógépet.

Nyitókép: Beta/AP