2024. május 18., szombat

Április 15-ig tart a távfűtési szezon

A nagykikindai Toplana Távfűtési Közvállalat arról tájékoztatta a polgárokat, hogy a fűtési szezon április 15-én véget ér. Mint az kiderült, a szokatlanul magas hőmérséklet miatt a radiátorok fűtését a késő délelőtti órákban kapcsolják ki. 

– Az idei fűtési szezon nagyobb fennakadások és balesetek nélkül zajlott le, a télen előforduló hálózati hibákat gyorsan ki tudtuk küszöbölni. Azt tapasztaltuk, hogy a vezetékek felújítása, lecserélése meghozta a kívánt eredményt. A tél enyhének bizonyult, ami nekünk és a fogyasztóknak is kedvezett. A fogyasztók rendszeresen befizették a fűtési számláikat, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta Dušan Marjanov, a közvállalat megbízott igazgatója.

A közvállalat a tájékoztatás szerint májusig ügyeletben marad, utána kezdik el a rendszer felkészítését a következő fűtési idényre.

– Terveink szerint a piactér udvarában elhelyezett vezetékeken is dolgozni fogunk, az elmúlt egy-két évben ugyanis ezen a nyomvonalon több meghibásodás is történt, így 110 méternyi vezeték biztosan ki lesz cserélve, illetve új aknát és szelepeket is elhelyezünk – folytatta az igazgató.

Marjanov szavai szerint több meghibásodást regisztráltak a Tatić fivérek utcában is, ahol a regionális állomás található.

– Azon a hálózaton szivárgást észleltünk, és arra jutottunk, hogy azon a ponton 60 méternyi vezetéket kell lecserélnünk. Abban bízom, hogy a következő szezon kezdetéig azt a vonalat is helyre tudjuk hozni – zárta gondolatait Dušan Marjanov.