2024. július 20., szombat

A vezérkari főnök kibővített kollégiumi ülésén jelen van Vučić elnök is

– Sok kihívással nézünk szembe, nagy erők gyűltek össze a régióban. Számítunk a jó együttműködésre a KFOR-ral. Fokozódnak a személyzettel ellátott és személyzet nélküli repülő járművek tevékenységei a környéken, felderítési szándékkal, anélkül, hogy átlépnék a Szerb Köztársaság határait" – mondta Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke és a hadsereg főparancsnoka, aki részt vesz a vezérkari főnök kibővített kollégiumi ülésén a belgrádi Banjica 2 laktanyában.

Az államfő a Szerb Katonaság helyzetéről szólva elmondta, a hadsereg felszerelését és fegyvereit folyamatosan modernizálják, bővítik és fejlesztik, a katonaság létszáma, az utánpótlás azonban nem kielégítő, különösen Vajdaságban és Belgrádban tapasztalható hiány.

Aleksandar Vučić kitért a szombati, terrorcselekménynek minősített eseményekre is. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, folyamatosan elemzik a történteket és egyelőre nem bizonyosodott be, hogy a csendőrség, vagy a Biztonsági-hírszerző Ügynökség tagjai hibáztak volna.

Vučić elnököt ünnepélyesen fogadta Bratislav Gašić védelmi miniszter és Milan Mojsilović, a szerb hadsereg vezérkari főnöke. Az ülésen részt vesz Szerbia elnöke és a hadsereg főparancsnoka mellett Miloš Vučević miniszterelnök, valamint a vezérkari főnök kibővített kollégiumának tagjai is – közli a Szerbiai RTV.

Nyitókép: Beta