2024. július 20., szombat

Puzović: Minden megelőző intézkedést megteszünk az árvizek elkerülése érdekében

Goran Puzović, a Srbijavode igazgatója ma kijelentette, hogy a szerbiai viharokat követően a folyóvizek helyzete teljesen stabil. A vállalat csapatai és felszerelése azonban készültségben van, és minden megelőző intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy ne legyen árvíz.

– A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet tegnapi előrejelzése szerint, a múlt éjszakai és a mai jelentős esőzésekre való tekintettel, megemeltük a biztonsági szintet, és minden vízgazdálkodási vállalat az operatív terv szerint a terepen van, minden technika és felszereléssel együtt. Minden megelőző intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy ne legyen árvíz – mondta Puzović. Jelenleg, tette hozzá, Szerbiában teljesen stabil a helyzet, minden nyugodt és ellenőrzés alatt áll.

– Ma a nap folyamán problémák merülhetnek fel a másodrendű vízfolyásokon, illetve bizonyos kommunális problémák a jelentős esőzések miatt egyes helyi önkormányzatokban és városi területeken. Ez az, amire számítunk. Ezek az esőfelhők ma délután és este, valamint az éjszaka folyamán elvonulnak. De mi maradunk, hogy figyelemmel kísérjük a helyzetet – mondta Puzović.

Elmondta, hogy a Srbijavode folyamatos kapcsolatban áll a Rendkívüli Helyzetek Szektorával, és együtt hajtanak végre minden megelőző intézkedést az emberek élete és anyagi javainak védelme érdekében.

Megismételte, hogy a nagy folyókkal kapcsolatban sehol nincs probléma.

– Minden folyó az évszaknak megfelelő közepes és alacsony vízszint tartományában van, bizonyos problémák csak a másodrendű vízfolyásokon jelentkezhetnek – mutatott rá Puzović.

Hangsúlyozta, hogy a Srbijavode készenlétben lesz az éjszaka és a holnapi nap folyamán is.

– Arra számítunk, hogy az időjárás holnap napközben stabilizálódik, de csütörtökig a terepen maradunk, hogy figyelemmel kísérjük a helyzetet – zárta Puzović.

Nyitókép: Pixabay.com