2024. június 17., hétfő

Közös erővel a prioritások megvalósulásáért

Megkezdhetik a munkát a VMSZ újonnan kinevezett államtitkárai

A szerbiai kormány csütörtöki ülésén kinevezte a Vajdasági Magyar Szövetség mind a nyolc államtitkárát – tájékoztatott Facebook-bejegyzésében dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke. Hangsúlyozta, ezúttal is az elsők közt nevezték ki a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait.

Amint arról Miloš Vučević miniszterelnökkel és a Szerb Haladó Párt elnökével a kormány megválasztását megelőzően folytatott koalíciós tárgyalás során dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke egyeztetett, a párt ezúttal is államtitkári szinten kíván részt venni a végrehajtó hatalom munkájában.

A Vajdasági Magyar Szövetségnek nyolc államtitkárát nevezték ki csütörtökön, Lálity Urbán Emese az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium, Jerasz Anikó az oktatási minisztérium, Juhász Attila a mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási minisztérium, prof. dr. Vickó Ferenc az egészségügyi minisztérium, Jaksa Róbert a környezetvédelmi tárca, Kerekes József a pénzügyminisztérium, Horvát Király Andrea a gazdasági tárca, Basnec Igor pedig a közberuházási minisztérium államtitkára lesz.

„A VMSZ hattagú köztársasági parlamenti frakciója és nyolc államtitkára közösen dolgozik a választási kampányban a polgárokkal egyeztetett prioritások megvalósításán" – írta dr. Pásztor Bálint tegnap közzétett közösségi hálózati bejegyzésében.