2024. június 17., hétfő

Fizetésemelés és elbocsátás előtti figyelmeztetés a VRTV-ben

A vajdasági közszolgálati televízió munkatársai hamarosan bérnövekedésre számíthatnak – jelenti a Szerbiai Újságírók Szakszervezete (SINOS).

Egyúttal arra is figyelmeztet, elbocsátás előtti felszólításra számíthatnak azok a dolgozók, akik az elektronikus beléptetőrendszer kimutatása alapján nem dolgozták le a törvényben előírt munkaórákat – írja a 021.rs.

Goran Karadžić a Vajdasági Rádió és Televízió vezérigazgatója a médiaház szakszervezeti tagjaival való egyeztetés után elmondta, a Vajdasági RTV előfizetéseaz eddigi 299 dinárról 340 dinárra emelkedik, amely jelentős bevételi többletet jelent a médiaház számára. Elmondta azt is, a pénzügyministerrel való egyeztetés során, a közelmúltban ígéretet kapott arra, hogy az év végéig újabb emelést eszközöl a kormány a VRTV előfizetése tekintetében.

A vezérigazgató 150 munkás esetében állapította meg az elbocsátás előtti figyelmeztetés szükségességét, de azt is elmondta, a közeljövőben racionalizálásra és átszervezésre kerül majd sor a házon belül. Ez utóbbira azért lesz szükség, hogy a kormánytól kieszközölt, szociális programra szánt 200 millió dinárt érvényesíthesse a Vajdasági Rádió és Televízió.