2024. március 4., hétfő

Intenzív rendőri akciók északon és délkeleten

Bratislav Gašić az illegális migráció teljes visszaszorítását tűzte ki célul

Az ország északi területein a rendőrség már egy hónapja komoly ellenőrzéseket tart, és jelentős eredményeket sikerült elérnie az illegális migrációk megfékezésében – emelte ki Bratislav Gašić belügyminiszter, miután szerdáról virradóra meglátogatta Palicson az illegális migráció visszaszorításával megbízott rendőröket – áll a Belügyminisztérium sajtóközleményében.

A miniszter szerint az egy hónapja tartó intenzív akcióknak köszönhetően máris csökkent az illegális bevándorlók jelenléte Vajdaság északi területein, de hangsúlyozta, hogy amíg nem sikerül teljesen megoldani a problémát és nem állítanak elő minden embercsempészt, illetve nem számolják fel az illegális migrációt az ország területén, addig a rendőrség rendelkezésére álló minden kapacitást bevetnek. Gašić kiemelte, a Belügyminisztérium nem elégszik meg az ország északi területein elért eredményekkel, Szerbia délkeleti részén is bevetéseket tervez, hogy teljesen felszámolhassa az embercsempészek útvonalát.

A Belügyminisztérium tagjai, Gašić miniszter szavai szerint, teljes elkötelezettséggel viszonyulnak az állampolgárok biztonságának megőrzéséhez, nem engedik meg, hogy az embercsempészcsoportok bármilyen módon veszélyeztessék a biztonságukat.
A közlemény rámutat arra is, hogy Bratislav Gašić belügyminiszter kedden Belgrádban Németország belügyminiszterével, Nancy Fezerrel tárgyalt az illegális migráció nyugat-balkáni útvonalának visszaszorításáról, valamint az embercsempészet elleni küzdelemről és a határvédelemről.

Nyitókép: Archív felvétel