2024. július 15., hétfő

Lezárult Szép Vajdaság fotópályázatunk 17. köre!

A legszebb tablókép címet Véman Henrietta, Fajka Zsóka és Márki Anetta érdemelte ki!

Szép Vajdaság fotópályázatunk 17. fordulójában az elmúlt hetekben a legszebb tablókép címért a vajdasági általános és középiskolák 74 magyar végzős tanulója vetélkedett egymással. Pályázóink Vajdaság legkülönbözőbb pontjairól jelentkeztek s Szabadka, Zenta, Temerin, Óbecse, Újvidék és Topolya mellett további 25 településről, így Adáról,  Ludasról, Palicsról, Bácsföldvárról, Péterrévéről, Tiszakálmánfalváról, Dreáról, Csókáról, Szajánról, Szenttamásról, Magyarszentmihályról, Törökfaluról, Magyarkanizsáról, Oromról, Gunarasról, Moholról, Bácskertesről, Felsőhegyről, Tornyosról, Nemesmiliticsről, Tiszaszentmiklósról, Tóthfaluról, Kishegyesről és Pacsérról is érkeztek tablóképek. Külön örömünkre szolgál, hogy az idei évben a legszebb tablókép témában huszonkét végzős fiú is megmutatkozott.

Első nyertesünk a nyomtatott lapunkban közölt és beküldött szelvények alapján került ki. Legtöbb olvasónk Véman Henrietta, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium ballagó diákjának nevét tüntette fel a szavazószelvényeken, aki informatikai tagozaton végezte a gimnáziumot. Henrietta nevére összesen 203 szavazószelvény érkezett. Nyereménye egy kétszemélyes, hét éjszakára szóló, utószezoni szálláslehetőség a csodaszép Sutivanon, a Fülöp Apartmanház jóvoltából.

Véman Henrietta, Bácskertes

Véman Henrietta, Bácskertes

Második nyertesünket a Magyar Szó Facebook-oldalán létrehozott A legszebb tablókép 2024 című albumban kapott reakciók alapján hirdethetjük ki. A nyertes Fajka Zsóka lett, aki szintén a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium ballagó diákja, matematika tagozaton. Zsóka tablóképére a szavazás ideje alatt a legtöbb érvényes szavazat, 1187 pozitív reakció érkezett. Nyereménye egy páros bérlet a Zentán megrendezésre kerülő Green Future fesztiválra.

Fajka Zsóka, Felsőhegy

Fajka Zsóka, Felsőhegy

A verseny egyik fotója kitiltásra került A legszebb tablókép versenyből, mert az organikus szavazatgyűjtéssel ellentétben álló módszerek alkalmazását észleltük a fotóra leadott szavazatszámok összesítésekor, ezzel előnytelen versenyhelyzetbe állítva a többi indulót. A Magyar Szónak jogában áll a rendelkezésére álló adatok fényében ilyen döntéseket meghozni, és mások is diszkvalifikáció alá estek volna, ha hasonlóan kirívó esetet észleltünk volna az adatfeldolgozás során.

Harmadik nyertesünket szakmai zsűrink – Molnár Edvárd és Ótos András fotósok, valamint Máriás Endre főszerkesztő-helyettes – választotta ki. A zsűri Márki Anetta fotóját értékelte a legszebb tablóképnek, aki egészségügyi nővér-technikus szakon végzett az újvidéki Április 7-e Egészségügyi Iskolában. Nyereménye két személyre szóló, két éjszakás üdülés a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotelben, amely a reggeli és vacsora mellett a gyógyfürdőbe is bejárást biztosít.

 

Márki Anetta, Tiszakálmánfalva

Márki Anetta, Tiszakálmánfalva

Különdíjjal jutalmaztuk Serfőző Kristóf tablóképét, aki a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola ballagó diákja. Nyereménye egy Magyar Szós ajándékcsomag.

Serfőző Kristóf, Zenta

Serfőző Kristóf, Zenta

A szelvényeket beküldő olvasóink közül a jövő hét folyamán sorsolunk nyertest, aki egy sólámpával lesz gazdagabb.

Szívből gratulálunk nyerteseinknek, valamint minden ballagó diáknak, és sok sikert kívánunk a jövőben! Álmaik váljanak valóra!
Kérjük nyerteseinket, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot és a szepvajdasag@magyarszo.rs e-mail-címre küldjék el adataikat, hogy egyeztetni tudjuk az ajándékok átvételét.