2024. május 18., szombat

Brnabić: Az ellenzék javaslata felelőtlen és elfogadhatlatlan

Ana Brnabić, a köztársasági parlament elnöke a Szerbia az erőszak ellen ellenzéki lista új javaslatát felelőtlenségnek tartja.

Brnabić azt mondta, hogy az ellenzék javaslata arra vonatkozik, hogy módosítsák és egészítsék ki az Alkotmányt annak érdekében, hogy az önkormányzati és a belgrádi választásokat egyszerre tartsák meg az ősz folyamán.

Brnabić a parlamentben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ellenzék ma előállt egy teljesen új követeléssel, amelyről a korábbi megbeszéléseken nem esett szó, és azt követelik, hogy az önkormányzati választásokat ugyanazon a napon tartsák meg, ami azt jelentené, hogy egyes önkormányzatoknak akár három évvel is megrövidülne a mandátuma, másoknak pedig meghosszabbodna.

Brnabić megjegyezte, hogy számára különösen érdekes volt, hogy a Szerbia az erőszak ellen koalíció pártjai még április 12-én is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettől (EBESZ) kérték, hogy közvetítsenek a szerb utóválasztási válságnak nevezett projektben – írja a 021.rs hírportál.

Nyitókép: Beta