2024. április 21., vasárnap

Dačić: Szeretnénk jó kapcsolatokat folytatni Oroszországgal

Ivica Dačić szerb külügyminiszter a törökországi Antalyában megtartott nemzetközi konferencián találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

„Jó viszonyokat akarunk ápolni Oroszországgal és hálásak vagyunk a Koszovót illető pozitív álláspontjukért az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén" mondta Dačić, majd hozzátette, „az Európai Unió nem tudja biztosítani a szerb községek közösségének (ZSO) megalakítását".

A szerb külügyminiszter ma találkozott Hakan Fidan török külügyminiszterrel is, ez alkalommal pedig kijelentette „ha nem is változtathajuk meg Törökország álláspontját Koszovó kérdésében, azért megpróbálhatunk jó gazdasági kapcsolatokat fejleszteni".

Dačić arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, Xavier Bettel luxemburgi külügyminiszterrel, Abdallah Bou Habib libáni és Janaina Tewaney panamai kollégáival is, valamint Miguel Ángel Moratinos-szal, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkárhelyettesével és az ENSZ Civilizációk Szövetségének (UNAOC) főképviselőjével – írja az N1.

Nyitókép: Beta