2024. február 20., kedd

Jól haladnak a vasúti munkálatok

Újvidék és Szabadka közt 11 állomás

Goran Vesić építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter szombaton délelőtt Máriamajor (Stepanovićevo) település közelében megtekintette a gyorsvasút építési munkálatait.

A helyszínen elmondta, hogy az Újvidék és Szabadka közötti szakasz 74 százalékban már elkészült, és várhatóan az év végére teljesen be is fejeződik majd, írja a Beta.

– Valóban nincs egyetlen probléma sem az útvonal teljes szakaszát tekintve, ami megakadályozhatná, hogy a munkálatok befejeződjenek ez év végére – mondta Goran Vesić miniszter, a Pink televíziónak nyilatkozva.

A miniszter hozzátette, hogy az Újvidék és Szabadka közötti mintegy 108 kilométeres szakaszon tizenegy állomás lesz, ebből nyolc meglévő, melyeket felújítanak majd, valamint három újonnan épült. Szavai szerint a terv az, hogy 2025 márciusától vagy áprilisától Belgrád és Szabadka között 1 óra 10 perc alatt közlekedjenek az utasok. Emlékeztetett arra is, hogy Belgrád és Niš között mintegy 100 percre fog csökkenni az út menetideje. A miniszter azt is kiemelte, hogy tervezik egészen Szkopjéig bővíteni a vasúti vonalat.

 

Nyitókép: pixabay.com