2024. április 14., vasárnap

Mi a nehéz számunkra?

Az októberig nyitva álló pályázatra ifjúsági egyesületek, illetve nem formális csoportok jelentkezhetnek

Már javában tart a Mi a nehéz számunkra? elnevezésű pályázat, amely a Fiatalok törvénye 2022 program keretében valósul meg. Októberig lehet jelentkezni a felhívásra.

Az év végéig Szerbia szerte 135 ifjúsági önkéntes projektet támogatnak, projektenként legfeljebb 42.000 dinárral, összesen pedig 5.670.000 dinárt osztanak szét.

A pályázatra ifjúsági egyesületek, illetve nem formális csoportok jelentkezhetnek. A pályázat sajátossága, hogy minden olyan fiatal jelentkezhet, aki szeretne valami hasznosat tenni környezetében. Nincs szükség korábbi projekt- vagy önkéntes tapasztalatra vagy sikeres tanulmányi előmenetelre. Ez egy lehetőség mindazok számára, akik először vesznek részt aktívan helyi közösségük társadalmi életében, írja a 021.rs hírportál.

A program által támogatott tevékenységek sokrétűek. Korábban a környezetvédelmi, oktatási, szociális és egyéb akciók, valamint kulturális kampányok, környezetvédelmet célzó tevékenységek valósultak meg a projekt által.

Stipan Jurić, a tartományi projektekért felelős szervezet munkatársa azt nyilatkozta, hogy a fiatalok a legkülönfélébb ötletekkel jelentkeznek a felhívásra.

– Látható, hogy a kisebb településeken hiányoznak a fiataloknak fenntartott gyülekezőhelyek. A parkok, játszóterek és egyéb közterületek rendezésén is szívesen dolgoznak – mondta Jurić.