2024. május 15., szerda

Energiahatékonysági támogatás

A Magyarkanizsa községbeliek ismét pályázhatnak

Nyílászáró cseréjére, az épület kültéri szigetelésére, az épület tetőtérének szigetelésére, kazáncserére, illetve új beépítésére, hőpumpa beépítésére, központifűtés cseréjére és kiépítésére, szoláris kollektor telepítésére és napelem telepítésére pályázhatnak ismételten Magyarkanizsa község lakosai. Az energiahatékonysági pályázat a kivitelezők számára már nyitva áll, a lakóépületeiket korszerűsítő vagy újító polgárok pedig már készülődhetnek, megkezdhetik a dokumentáció beszerzését, ugyanis hamarosan ismét lehet pályázni ezekre a támogatásokra. Magyarkanizsa önkormányzata az idén is kapott támogatást a szerbiai Bányászati és Energetikai Minisztériumtól a lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonysági programjának kivitelezésére, melynek összértéke – az önkormányzati önrésszel együtt – 10 millió dinár. Előzetesen Csőke Rudolf, a magyarkanizsai önkormányzat munkatársa, a program koordinátora sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a kínálkozó lehetőségre.
– A 2023-as évre előírt projekt, mely elsősorban a lakásokat és a családi házakat illeti, a múlt hét szerdáján ismételten elkezdődött. Kiírtuk a pályázatot azon cégek, közvetlen felhasználók és potenciális kivitelezők számára, akik szolgáltatásait majd igénybe veheti a lakosság. A cégek részére a pályázat nyitva áll, tehát a kivitelezők listája folyamatosan bővülhet.
A legújabb minisztériumi információk szerint a lakosságra vonatkozó pályázat két héten belül megjelenik. Ezért kérjük a községbelieket, hogy kísérjék figyelemmel a tájékoztatási felületeket és idejében kezdjék meg a kért dokumentumok begyűjtését!
A polgárok érdeklődhetnek személyesen a Városháza 8-as számú irodájában 8 és 12 óra között, vagy a következő telefonszámokon: 024/48-75-166, 247-es mellék vagy a mobilszámok egyikén: 064/ 806-2130 (Papdancsó Igor), 064/806-2168 (Keiper Ildikó), 064/806-2075 (Bilić Radmila), 064/806- 2074 (Csőke Rudolf). A magyarkanizsai önkormányzat munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére az esetleges további információkkal vagy felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.