2024. április 23., kedd
SZABADKAI SPORTHÍREK

Remekeltek a palicsi ultramaraton-futók

A múlt hétvégén a Szerbiai Ultramaraton-szövetség és a palicsi Paligo Palus Ultramaratonklub 17. alkalommal rendezte meg a nemzetközi ultramaraton-versenyt a Palicsi-tó partján kialakított 530 méteres körpályán. A versenyen idén 10 ország (Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Olaszország, Románia, Brazília, Oroszország, Szerbia) 70 versenyzője vett részt, akik a 6, a 12 és a 24 órás ultramaratonon, valamint 50 és 100 kilométeren állhattak rajthoz.

A házigazda Paligo Palus Ultramaratonklub versenyzői kiválóan szerepeltek, és több érmet szereztek. Vasárnap délben, a verseny végeztével Jánosi Elvira, a palicsi egyesület és az országos szövetség elnöke nem titkolta elégedettségét futói szereplését illetően: „Mind a hét versenyzőm alaposan kitett magáért. Lelenc Albert megnyerte az 50 km-es futamot, a 12 éves Kádár Lara a 6 órás versenyen a nők mezőnyében és korosztályában is első lett, összesítettben pedig a 6. helyen végzett. Bukovec Gergő új egyéni csúccsal korosztályában a 6 órás versenyen bizonyult a legjobbnak, Zorica Vukov szintén új egyéni csúcsot futott a 6 órás futamon, és ezzel a 12. helyet szerezte meg. Jól szerepelt Horváth Dániel is, aki a 6 órás versenyen mindössze egy méterrel maradt el az 50 km-től, viszont így is 10 kilométerrel megdöntötte saját egyéni csúcsát. Ivana Margetić a 24 órás versenyen a nők között az 1., összesítettben a 8., Ana Barašević pedig a 12 óráson a nők mezőnyében az 1., összesítettben a 4. helyen ért célba. Rendkívül büszke vagyok a versenyzőim teljesítményére, kis csapat a miénk, de erős.”

A 24 órás verseny győztese a tapolcai Nagy Miklós (a szerző felvétele)

A 24 órás verseny győztese a tapolcai Nagy Miklós (a szerző felvétele)

A dobogósok, 24 órás verseny, férfiak: 1. Nagy Miklós (Tapolca), 2. Halász Edvárd (Apatin), 3. Siniša Stanković (Vranje). Nők: 1. Ivana Margetić (Paligo Palus). 12 órás verseny, férfiak: 1. Željko Zeljković (Požarevac), 2. Nagy Attila, 3. Bojan Savić (Kruševac). Nők: 1. Ana Barašević (Paligo Palus), 2. Jelena Jovanović. 6 órás verseny, férfiak: 1. Zoran Marković, 2. Andreas Ernst, 3. Marko Lazić. Nők: 1. Kádár Lara (Paligo Palus), 2. Varga Ildikó, 3. Sanja Bucalo. 100 km, férfiak: 1. Horváth Zoltán (Óbecse), 2. Dmitrij Grebenkov (Oroszország), 3. Veljko Jevremović (Zmajevac). Nők: 1. Sendi Štrbac (Horvátország). 50 km, férfiak: 1. Lelenc Albert (Paligo Palus), 2. Marcio Lima (Brazília), 3. Miloš Šarančić (Belgrád).

A Spartacus kézilabdázói a Szuper B liga rájátszása döntőjének második mérkőzésén 34:26-ra legyőzték az Ub csapatát. Mivel az első meccset a szerbiai csapat 26:23-ra nyerte meg, így a harmadik mérkőzés dönt arról, melyik csapat jut fel a legmagasabb rangfokozatba.

A Spartacus kerékpározói két érmet nyertek Hódságon, a szerbiai kupa újabb állomásán. A serdülő lányok 19,5 km-es távján szabadkai győzelem született, ugyanis Perčić Nikolina kiváló versenyzéssel elsőként ért célba. A serdülő fiúk között is a Spartacus zsebelte be az első helyet, ugyanis a 26 km-es távot Vuk Trišić teljesítette leggyorsabban.

Nyitókép: A 24 órás verseny győztese a tapolcai Nagy Miklós (a szerző felvétele)