2024. március 28., csütörtök

Segítsünk a kisoroszi Német családnak!

Csütörtökön tragédia történt Kisoroszon, ugyanis hajnalban teljes egészében leégett a Német család háza. A tűzeset következtében a ház teljes egészében lakatlanná vált. Az anyagi kár jelentős, de szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont a család fia sokkos állapot miatt került kórházba.

A család ideiglenesen a rokonoknál kapott szállást, de hosszabb távon ez nem oldja meg a gondjaikat, szeretnék felújítani a házat. Egyelőre a helyi közösségtől és az önkormányzattól nem érkezett segítség, a házaspárnak munkát adó vállalat azonban igyekszik segíteni. A ház sajnos olyan mértékben károsodott, hogy szinte teljes egészében újjá kell építeni, amit a Német család nem képes megoldani önerőből, ezért a segítőkész polgárokhoz fordultak segítségért.

A barátoktól, ismerősöktől ruhaneműt és lábbelit kaptak, amire szükségük van: az élelmiszer és tisztálkodási szerek. Emellett építőanyag kellene az újjáépítéshez, illetve elektronikai konyhai eszközök, bútorok és más háztartási eszközök, mert azok is a tűz áldozataivá váltak. A család ezúton is kéri, hogy aki tud segítsen.

Ha valaki pénzadománnyal segítene, Német Endrének utalhat a következő számlaszámra: 325930070583948082

Bővebb információ a következő telefonszámon kapható: 0612756318.