2024. március 28., csütörtök

Négy arany zsinórban

Újvidéki kosárlabdázók is hozzájárultak a világbajnoki cím kivívásához

A városházán fogadták a 3x3-as szerb kosárlabda-válogatott tagjait, Strahinja Stojačićot és Dejan Majstorovićot, Marko Ždero válogatót és Danilo Lukić edzőt. Milan Đurić, Újvidék polgármestere gratulált az aranyéremhez és a hatodik világbajnoki címhez, amelyet az előző hétvégén vívtak ki Bécsben, a nyolcadik 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon. A döntőben az Egyesült Államok válogatottjával játszottak.
– Az elért eredmények bizonyítják, hogy hol játsszák a legjobb kosárlabdát, de egyben ösztönzést is jelent azoknak a fiataloknak a számára, akik csak most kezdtek ezzel a sporttal foglalkozni. Bátorságról, kitartásról és csapatszellemről tett tanúbizonyságot a csapat, sok erőt és energiát igénylő sportágban. Örülök, hogy a bajnoki cím újra Szerbiában van – hangsúlyozta a polgármester.
– Ez Szerbia hatodik aranyérme nyolc világbajnokságról, és egyben a negyedik arany zsinórban, az olimpiai játékok után, két Európa- és két világbajnoki címet nyertünk. A bajnokság egyik legjobb csapata voltunk, és megérdemelten szereztük meg az aranyérmet, a sportszerencsénknek köszönhetően a döntőbe is eljutottunk – mondta Dejan Majstorović.
Július 15-én és 16-án Újvidék ad otthont az Ultra Challenger versenynek, amelyet az idén a Vojvodina Sport- és Üzletközpont sportcsarnokában tartanak meg. Ezen az eseményen az újvidékieknek alkalmuk lesz látni a világ legjobb kosárlabdázóit, azokat a bajnokokat, akik a világ minden tájáról érkeznek városunkba.

Nyitókép: A városházán fogadták a 3x3-as szerb kosárlabda-válogatott tagjait