2024. március 29., péntek

Aszfaltoznak, kátyúznak

Folytatódnak az útfelújítási munkálatok a nagykikindai önkormányzat területén

A nagykikindai önkormányzatban az idén is folytatódnak az útfelújítási munkálatok. Nikola Lukač polgármester kollégáival pénteken tekintette meg a töröktopolyai út körül zajló munkálatokat. Tekintettel arra, hogy az önkormányzat területén ez az egyik legforgalmasabb útszakasz, több ezer négyzetméteres felújítást terveznek. Ezenkívül Nagykikinda néhány utcájában kátyúztak, és Bánátnagyfalun is végeztek aszfaltfelújítási munkálatokat. A közlekedési infrastruktúra helyreállításának első ütemére Nagykikinda városa mintegy 40 millió dinárt különített el.

– Nagykikinda városa és a Kommunális Közvállalat az itt élő polgárokkal folytatott beszélgetések alapján, figyelembe véve bizonyos prioritásokat is, a rendelkezésre álló források erejéig igyekszik mindent felújítani, amit csak tud, illetve amit csak lehet. A közutak rekonstrukciós munkálatai folynak, folytattuk a parkolóhelyek, járdák felújítását és a csatornahálózat helyreállítását is. Tanúi lehettünk annak is, hogy az elmúlt heves esőzések további problémákat okoztak az utakon, ezért a tartományi közigazgatás és a köztársasági intézmények támogatásával további forrásokat szánunk a munkálatokra – mondta a polgármester.

Az útkarbantartással a nagybecskereki Ekogradnja céget bízták meg, és mintegy 70 millió dinárt különítettek el ezekre a munkálatokra.

– Az első ütem befejezése után a Nagykikindai Kommunális Titkársággal együttműködve a következő időszakra is prioritási ütemtervet készítünk. Az útkarbantartáson kívül esővíz-elvezetési munkálatokat is végzünk a Tűzoltószertár közelében, a Sava Lipovanov utcában. Ez egy régóta fennálló probléma, mert az aknák nem úgy épültek, ahogy kellett volna, így a környéken élők kérésére a következő napokban ez a helyzet megoldódik – tette hozzá Čedo Gvero, a Nagykikindai Kommunális Közvállalat megbízott igazgatója.
A kátyúfoltozást eddig Mikronaseljén, a Mihajlo Pupin és a Jovan Jovanović Zmaj utcában végezték el, mintegy háromezer négyzetméteren.

– A kátyúk kijavítása mellett az úttesten is zajlanak újraaszfaltozási munkálatok, ezek közül a bánátnagyfalusi Branko Ćopić utcát befejeztük, és hamarosan elkezdjük a munkát Homokréven (Mokrin) és Nákófalván (Nakovo) – közölte Đorđe Klenanc mérnök.

Nyitókép: (Vidács Hajnalka felvétele)