2024. március 19., kedd

Úriemberek hete

Szombaton este vette kezdetét az óbecsei Népkönyvtár rendezvénysorozata

Szombaton este az óbecsei származású Csorba Lórántnak, a Lóci játszik zenekar frontemberének koncertjével vette kezdetét az Úriemberek hete elnevezésű, olvasásnépszerűsítő rendezvénysorozat az óbecsei Népkönyvtárban. Az eseménysorozat keretében számos kulturális programmal várják a látogatókat a könyvtár munkatársai egészen péntekig, június 9-ig.

– Immár hatodik éve, hogy megszervezzük ezt a rendezvénysorozatot, és nagyon büszkék vagyunk rá. Ebben az egy hétben szeretnénk bemutatni az intézményünk tevékenységeit, illetve azt, amivel foglalkozunk, beleértve az irodalmi estéket, a könyvbemutatókat, a zenés esteket, a műhelymunkákat, a kiállításokat. Az idén is ugyanúgy, mint eddig, a férfiaknak ingyenes lesz a beiratkozás a könyvtárba. Mindenkit szeretettel várunk, függetlenül milyen korosztályról beszélünk, a kisfiúktól kezdve az idősebb férfiakig, valamint a tizenhattól a harmincéves korig. Főleg a középiskolásokat célozzuk – fogalmazott Fenyvesi Szilvia, az óbecsei Népkönyvtár munkatársa.

Az Úriemberek hetén két magyarországi író, Szarka Károly és Borbás Edina köteteinek bemutatóira várják az érdeklődőket, emellett kézműves foglalkozásokkal és kiállítással is készülnek a szervezők. A rendezvénysorozatot a könyvtár azzal a szándékkal hívta életre, hogy felhívja a férfiak figyelmét is az olvasás szépségére. Tavaly ugyanis csupán 1191 fiú, illetve férfi tagosodott be a könyvtárba, a lányok és a nők esetében viszont ez a szám 1670 volt.

Az esemény a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság támogatásának köszönhetően valósul meg.

Nyitókép: Csorba Lóránt koncertjével vette kezdetét a rendezvény (Fotó: Kancsár Izabella)