2024. április 19., péntek

Sokan meghaltak egy súlyos vonatbalesetben Indiában

Kisiklott, majd egy szemből érkező másik vonattal ütközött egy személyvonat India Odisa államában helyi idő szerint péntek este, a balesetnek legalább 288 halottja és 900 sérültje van, közli a Szerbiai RTV.

A Coromandel Express Kolkatából az ország délkeleti partján fekvő Csennaiba tartott, amikor kisiklott és a párhuzamosan futó sínekre borult tucatnyi vagonja. Az ellentétes irányból egy másik személyvonat érkezett, amely nem tudott időben megállni, így annak is több kocsija kisiklott, a két szerelvény vagonjai egymásra torlódtak.

Az MTI híre szerint az állam főminisztere korábban azt mondta, hogy a hatóságok az életben lévők megmentésére összpontosítanak, további mintegy 200 embert kell sürgősen kiszabadítani az összeroncsolódott vagonokból.

Narendra Modi indiai miniszterelnök közölte, hogy minden lehetséges segítséget megadnak az érintetteknek. Több mint 200 mentőautó érkezett a helyszínre.

Az indiai vasút történetének legsúlyosabb katasztrófájában, 1995 augusztusában 358 ember vesztette életét, amikor ugyancsak két személyvonat ütközött össze.

Nyitókép: A baleset helyszíne (Fotó: rts.rs)