2024. április 26., péntek

Átépítik a Tesla utcát

Mától forgalomkorlátozás a Futaki utcában is

A neves feltaláló nevét viselő, ma már kifejezetten luxusövezetnek, gazdag emberek lakhelyének számító utcában hamarosan átfogó, útrekonstrukciós munkálatok kezdődnek. Az önkormányzat megbízásából kicserélik az útburkolatot, a közvilágítást, továbbá az esővíz- és a szennyvízelvezető csatornákat is. 429 méteres utcaszakaszról van szó, a Futaki utca és a Vásár utca közötti részen, az építkezés három szakaszban történik majd.

Az első munkaszakaszban a Nikola Tesla utca Futaki és Pera Dobrinović utcák közötti szakaszát zárják le, de a Futaki utcának a jobb szélső sávját is lezárják a forgalom előtt. A forgalomkorlátozás már ma életbe lép, és a terv szerint december 16-áig lesz érvényben. A második és harmadik munkaszakasz kezdetéről idejében értesítik majd a polgárokat.

A bejelentés szerint a fákat ebben a különösen zöld utcában nem bántják, minden megmarad olyannak, mint most. A zöld sáv a gyalogjárda és az úttest között folyamatos lesz. Az új csatornahálózatra 39 családi házat csatlakoztatnak, a gyógyfürdő udvarában pedig kiépítenek egy szivattyúállomást, amely továbbítja majd a szennyvizet a városi hálózatba. Minderre 176.225.208 dinárt költenek el a városi kasszából.

Nyitókép: Szeli Balázs felvétele