2024. április 17., szerda
TOPOLYA

Június lilában

Levendulaszüret a művésztelepen

A topolyai Művelődési Ház munkaközössége június elsejétől levendulaszüretet szervez a Topolyai Művésztelep területén található levendulaültetvényen. Az akció során mindenki számára lehetőség nyílik a sokoldalúan felhasználható gyógy-, fűszer- és dísznövényt tasakokba szedni. A levendulaszüret ma is 16-tól 20 óráig tart.

A művésztelep melletti Szedd magad! akciót az idén is kísérőrendezvényekkel teszik változatosabbá. Az elsőre június 6-án, kedden kerül sor, amikor Levendula a fókuszban címmel Crnkovity Edit tart kézműves-foglalkozást, miközben párhuzamosan zajlik a szüretelés is. Június 13-án és 20-án 19.30-tól koncertet tartanak a tóparti helyszínen, június 24-én szintén kézműves-foglalkozásra várják az érdeklődőket. A rendezvények a tervek szerint júliusban is folytatódnak.

Az árak maradtak a tavalyi szinten. A helyszínen megvásárolható papírtasakok, amelyekbe a levendula szedhető, mérettől függően 200, illetve 400 dinárba kerülnek. A koncertek és kézműves-foglalkozások ingyenesek. Kérik a szüretelőket, hogy a levendula szedéséhez használatos vágóeszközt, emellett kalapot, naptejet vigyenek magukkal, mivel a levendulasorok között nincs árnyékos hely.
Bővebb információ a 024/713-515-ös és a 062/800-6961-es telefonszámon kapható.