2024. április 23., kedd

Bővülő szennyvízhálózat Óbecsén

A bejelentések szerint az idén megkezdődnek az építési munkálatok

Az óbecsei, bácsföldvári és péterrévei szennyvízhálózat és szennyvíztisztító telep kiépítését várhatóan még az idén megkezdik – közölte Vuk Radojević, Óbecse község polgármestere a községi képviselő-testület legutóbbi ülését követően újságírói kérdésre válaszolva.

2021 áprilisában jelentették be, hogy ehhez a mintegy 30 millió eurós nagyberuházáshoz a köztársasági költségvetésből biztosítják a pénzt, és a projekt megvalósításához több évre van szükség. A polgármester elmondta, hogy a szennyvíztisztító telep kiépítési terve áll az első helyen a prioritások szempontjából.

– Minden szükséges lépést megtettünk, az illetékes minisztérium elküldte a dokumentációt, mi pedig mindent megtettünk a feltételek biztosítása érdekében. Beszerezzük az építési engedélyeket, a hozzájárulásokat az illetékes szervektől, és várhatóan ez a napokban megtörténik. Ezután a teljes dokumentációt visszajuttatjuk a környezetvédelmi minisztériumnak annak céljából, hogy a munkálatok mielőbb elkezdődhessenek. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szóban forgó minisztériummal, és igyekszünk technikailag velük együtt közösen befejezni a projektnek ezt a részét. Ezek után várhatóan már az idei év folyamán elkezdődhetnek a szennyvízhálózatot érintő munkálatok – fogalmazott Radojević.

A Vodokanal Közvállalat becslései szerint Óbecse területének jelenleg körülbelül 60 százaléka van lefedve szennyvízhálózattal. A közvállalat becslése szerint mintegy 50 kilométernyi csatornahálózat kiépítése szükséges.

Nyitókép: Vuk Radojević polgármester a községi képviselő-testület legutóbbi ülésén (Kancsár Izabella felvétele)