2024. március 28., csütörtök
U20-AS VB

Csalódott házigazdák

Argentínában rendezik az idei U20-as világbajnokságot, amelyen a 24 csapatos csoportkör és a nyolcaddöntő is lezajlott már. A csoportkör meglepetése a Gambia és Dél-Korea mögött harmadikként záró Franciaország búcsúja volt, és a papírforma a nyolcaddöntőben is borult. A hazai pályán focizó argentinok ugyanis San Juanban egy órán át gólképtelenek maradtak Nigéria ellen, a szinte folyamatosan alárendelt szerepben, bár veszélyesen játszó afrikai csapat pedig meg is büntette ezt: az Emmanuel kiugratásával meglépő Muhammad szerzett vezetést (61.), Sarki pedig egy végzetes argentin védelmi hibát követően, a labdaszerző Eletu átadásából csukafejessel pecsételte meg a továbbjutást.

Nigéria megsemmisítette a házigazda argentin reményeket (Fotó: Beta/AP)

Nigéria megsemmisítette a házigazda argentin reményeket (Fotó: Beta/AP)

Németországban úgy tűnik, hogy a Hertha és a Schalke után a Stuttgart nem fog kiesni a másodvonalba, miután a Hamburg elleni osztályozó első, hazai meccsét 3:0-ra megnyerte. Az már eldőlt, hogy a Heidenheim és a Darmstadt feljut az élvonalba.

U20-as vb, nyolcaddöntő: Egyesült Államok–Új-Zéland 4:0, Uruguay–Gambia 1:0, Izrael–Üzbegisztán 1:0, Brazília–Tunézia 4:1, Kolumbia–Szlovákia 5:1, Olaszország–Anglia 2:1, Dél-Korea–Ecuador 3:2, Nigéria–Argentína 2:0. A negyeddöntőben: Egyesült Államok–Uruguay, Izrael–Brazília, Kolumbia–Olaszország, Dél-Korea–Nigéria. Német bajnokság, osztályozó, 1. mérkőzés: Stuttgart–Hamburg 3:0.

Nyitókép: Nigéria megsemmisítette a házigazda argentin reményeket (Fotó: Beta/AP)