2024. március 19., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BL

Gocićék újra megpróbálhatják

Akárcsak tavaly, a férfi Bajnokok Ligája idei kiírásának döntőjében is a Novi Beograd és Pro Recco csap össze, Živko Gocić együttese ma (szombaton) 21 órától revansot vehet a 2022-es vereségért. A szerb gárda a csütörtöki első elődöntőben egy végig kiélezett és izgalmas meccsen, háromgólos hátrányból felállva végül büntetőkkel győzte le a Barcelonetát, és elsőként jutott be a fináléba. A kiegyenlített első negyedet követően a spanyolok kihasználták a házigazda hibáit, és 4:1-re elléptek, Gocićék még időben eszméltek, Duško Pijetlović akcióinak köszönhetően egyenlítettek, majd Álvaro Granados fenomenális játékával fordítottak is. A Braceloneta azonban újítani tudott, ismét magához ragadta a kezdeményezést, Vlahópulosznak hála csak az utolsó percekben egalizált a Novi Beograd. Az ötméteresek során a házigazda higgadtabb volt, a spanyolok viszont kétszer is hibáztak.

Duško Pijetlović (labdával) néha szó szerint is a hátán vitte a csapatot (M. Todorović felvétele)

Duško Pijetlović (labdával) néha szó szerint is a hátán vitte a csapatot (M. Todorović felvétele)

„A lényeg, hogy bejutottunk a fináléba, most már másodlagos, hogyan. Nagyon nehéz mérkőzés volt, az első félidőben rengeteget hibáztunk, a felzárkózás nagyon sokat kivett a játékosokból. Nüanszokon múlt a találkozó, az büntetőpárbaj kimenetele mindig megjósolhatatlan, szerencsére fejben jobban bírtuk” – nyilatkozta a mérkőzést követően Gocić.

Az elődöntő másik meccsén a Recco nem sok esélyt adott a Vouliagmeninek, Sandro Sukno együttese magabiztosan hozta a meccset, és ugorhat medencébe sorozatban harmadik BL-trófeájáért. A Barceloneta és a Vouliagmeni bronzcsatájára ma 19 órakor kerül sor.

Az 5–8. helyért a Ferencváros minimális győzelmet aratott a Brescia felett, így tegnap este az ötödik helyért játszhatott az Olimpiakosszal – a görögök a Jugot verték nagyon magabiztosan a rájátszás során.

Férfi BL, elődöntő: Barceloneta–Novi Beograd 8:8 – ötméteresekkel: 10:12, Vouliagmeni–Pro Recco 8:12. Az 5–8. helyért: Jug–Olimpiakosz 5:14, Brescia–Ferencváros 8:9.

Nyitókép: Duško Pijetlović (labdával) néha szó szerint is a hátán vitte a csapatot (M. Todorović felvétele)