2024. április 26., péntek

Visszaestek az albérleti díjak Belgrádban

Nemrégiben még elképzelhetetlen volt 250 euróért lakást bérelni a szerb fővárosban, ám ma ismét lehetséges – tudósít a helyzetről a B92. A híroldal szerint a múlt év végétől folyamatosan csökkennek a díjak, amelyek tavaly a tehetős oroszok és ukránok tömeges bevándorlásakor hihetetlen mértékben megugrottak. Manapság akár 200-300 euróért is lehet találni kiváltható lakást Belgrádban – írják a portál elemzői.

Az ingatlanügynökségek kínálata szerint a díjak jelentősen csökkentek a főváros központjában és a külvárosokban is. A 250 eurós albérleti díj leginkább az utóbbiakra jellemző: ennyiért a Petlovo Brdo, Batajnica, Mirijevo, Višnjička banja, Sremčica, Žarkovo, Lekino, Banovo, Ledine, Zemun, Borča, Krnjača, Kotež és a Kumodraž városrészekben lehet albérletet találni.

A leghozzáférhetőbbek a Petlovo Brdo-i stúdiólakások: egy 27 négyzetméternyi garzonért 200 eurót kérnek egy hónapra a tulajdonosok, Batajnicán viszont 240 euróért kínálnak egy nem berendezett, 26 négyzetméteres lakást. Ugyanakkor Mirijevón csupán tíz euróval drágábban egy 40 négyzetméteres, régi bútorokkal felszerelt lakást lehet bérelni; 250 eurót kérnek el a tulajdonosok Višnjička banján egy kétszobás lakásért is – szemezgettek a B92 elemzői a legolcsóbb lehetőségek között.

Ugyanitt kiemelik, hogy 300 euróért már több belgrádi községben is bérelhető lakás. Ennyiért egy berendezett, 38 négyzetméteres egyszobás lakás bérelhető Banovón, egy 40 négyzetméteres lakás egy borcsai társasházban, vagy egy lakótömb lakása a Krnjača városrészben. 300 eurós bérlettel számolnak a külvárosi lakástulajdonosok a Cerak és a Kumodraž negyedekben is: itt ennyi pénzért 35-40 négyzetméteres, szolidan berendezett lakások bérelhetők Belgrádban – írja a hírportál.