2024. március 29., péntek

Felújítják a zentai kék medencét

Június közepétől várják a fürdőzni vágyókat

A hét elején elkezdődtek a kék medence rekonstrukciós munkálatai. Első lépésben leengedték a medence vizét, a továbbiakban pedig kitakarítják, majd egy fóliaréteggel látják el. Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasággal megbízott tagja elmondta, hogy a zentai önkormányzatnak vannak kisebb összegű befektetései is, amelyeket önerőből valósít meg, ilyen a medence felújítása is.
– A kék medence fala annyira tönkrement, hogy nem lehet újrafesteni, ezért egy időtálló fóliaréteget sütnek rá a szakemberek, valamint egy állagmegőrző felújítást is elvégeznek. A kivitelezésre 20 napot irányoztak elő, és így valószínűleg a szokásos időben nyithat ki a medence. A munkálatok 8,5 millió dinárba kerülnek. Meg kell említeni, hogy a gyerekmedencének is elkészültek a tervei, megvan az építkezési engedélyünk és várjuk a megfelelő pályázati kiírásokat annak érdekében, hogy pályázni tudjunk a kivitelezéshez szükséges összegek biztosítására – fogalmazott Sztantity Szebasztián. A tanácstag hozzátette, hogy a szökőkútnál kicserélték a nagyon rossz állapotban lévő csempéket.
A zentai kék medencének a karbantartását a kommunális vállalat végzi és üzemelteti a nyári szezonban. Slavnić Ákos, a vállalat igazgatója rámutatott arra, hogy a mostani felújításnak köszönhetően megoldódnak a vízveszteségi problémák, valamint esztétikai szempontból is sokkal jobban néz ki.
– Ami az árakat illeti, azok nem változnak. A felnőtteknek a belépőjegy ára 200 dinár lesz, gyermekeknek 180 dinár, 5 éves kor alatt a medence ingyenesen látogatható. Az egész idényre szóló bérlet 3000 dinár. Ezenkívül lehetőség lesz napágyak bérlésére, 200 dinár/nap. A medence várhatóan június közepétől lesz látogatható – mondta az igazgató.

Nyitókép: A zentai kék medence felújítása 8,5 millió dinárba kerül