2024. április 19., péntek
VÍZILABDA – FÉRFI-BL

Kragujevaci győzelem Athénban

A férfi Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Radnički hatalmas küzdelem után egy góllal megverte Görögországban a Vouliagmenit, így a kragujevaciak nemcsak az európai sorozatot, de az idényt is győzelemmel zárták. A fiatal gárdából leginkább Bogdan Gavrilović nyújtott kimagasló teljesítményt, a feltörekvő center nemcsak kiállításokat szállított, de a góllövésben is jeleskedett. Neki köszönhetően tartotta a lépést az első félidőben a vendégegyüttes, majd a szünetet követően Nikola Lukić és Nikola Kojić vette át a főszerepet. A harmadik negyed végén a görögök ugyan 8:6-os vezetést szereztek, a vendégek azonban fordítottak. A szerb együttes így igazán sajnálhatja az elpuskázott lehetőségeket – kiváltképp az Olimpiakosz, a spliti Jadran és a korábbi, Vouliagmeni elleni döntetlent, valamit a Tbilisziben elszenvedett, érthetetlen vereséget –, az előzetes esélylatolgatások alapján mindenki a nyolcas döntőbe várta a csapatot.

A Radnički utolsó mérkőzésén bizonyította, többre volt hivatott a szezonban (Fotó: VK Radnički)

A Radnički utolsó mérkőzésén bizonyította, többre volt hivatott a szezonban (Fotó: VK Radnički)

Szerda esti csoportkör végeztével kialakultak a belgrádi finálé nyeddöntőjének párosításai is, az elért helyezések alapján Barceloneta–Jug, Pro Recco–Ferencváros, Olimpiakosz–Novi Beograd és Vouliagmeni–Brescia mérkőzéseket rendeznek az első játéknapon. A nyolcas döntő jövő szerdán rajtol és szombaton zárul.

Férfi BL, A csoport, 14. (utolsó) forduló: Pro Recco–Olimpiakosz 10:9, Vouliagmeni–Radnički 9:10, Jadran (S)–Hannover 12:8, Barceloneta–Dinamo (T) 13:6. A végeredmény: 1. Barceloneta 39, 2. Pro Recco 36, 3. Olimpiakosz 31, 4. Vouliagmeni 17, 5. Jadran (S) 17, 6. Radnički 15, 7. Dinamo (T) 6, 8. Hannover 3 pont.

Rossi fia érkezik az OSC-hez

A magyar bajnoki ezüstérmes OSC férfi csapata csütörtökön közösségi oldalán tette közzé a friss igazolások névsorát, a közlemény szerint Baksa Benedek, Lars ten Broek, Gaszt Roland, Grieszbacher Márk és Szalai Péter mellett Simone Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának fia is a budapesti egyesületnél folytatja pályafutását. A 30 éves Simone a Bresciánál nevelkedett, később megfordult a Posillipoban, az Aquachiaránál, 2019 óta pedig az Ortiginát erősíti.

Vízilabda-vonatkozású hír továbbá, hogy Keszthelyi Rita meghosszabbította szerződését a Mataronál. A 31 éves játékos tavaly nyáron igazolt a spanyol klubhoz, miután nyolc év után távozott az UVSE-től.

Nyitókép: A Radnički utolsó mérkőzésén bizonyította, többre volt hivatott a szezonban (Fotó: VK Radnički)