2024. április 19., péntek

Felejthetetlen élmény

A kevesebb látogató ellenére színvonalas volt a mezőgazdasági kiállítás

Bezárta kapuit tegnap az újvidéki 90. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás, melyen az idén 26 ország 1100 kiállítója mutatkozott be.

A rendezvényen az idén is számos hazai és nemzetközi vállalat képviseltette magát. Bemutatták a legfontosabb innovációkat és a legújabb technológiai vívmányokat a mezőgazdaságban. A legmodernebb mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök mellett az érdeklődők megtekinthették a tenyészállat-kiállítást is. Ezenkívül a biztosítók és a bankok is képviseltették magukat, valamint számos üzleti és szakmai tanácskozást tartottak.

Látogatók a kiállításon  (Fotó: Dávid Csilla)

Látogatók a kiállításon (Fotó: Dávid Csilla)

A Master csarnokban többek között a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság is bemutatkozott. A kiállítás ideje alatt számos programot szerveztek, és az idén sem maradt el a gyümölcstermesztők és a jószágtenyésztők napja. A kiállítás partnerországa Olaszország volt, a megnyitóra tiszteletét tette az olasz mezőgazdasági miniszter is.

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója az újságírókhoz intézett záróbeszédében elmondta, örömmel tölti el, hogy az Újvidéki Vásár az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, a mezőgazdasági kiállítást pedig 90. alkalommal tartották meg.

Slobodan Cvetković  (Fotó: Dávid Csilla)

Slobodan Cvetković (Fotó: Dávid Csilla)

– Az idén is sikerült egy olyan színvonalas rendezvényt megszerveznünk, amire büszkék lehetünk. Az idei kiállítást 125 ezren tekintették meg, kevesebben, mint tavaly, amikor ez a szám 140 ezer volt. Be kell vallanom, hogy több látogatóra számítottunk, a gazdatüntetések és a belgrádi történések mindenképpen éreztették hatásukat. Ez azonban egy csöppet nem bátortalanít el minket, mindenképpen sikeresnek értékelem a kiállítást. Az a fontos, hogy a rendezvény színvonalas volt, a forgalmazók az idén is rengeteg gépet értékesítettek. A tenyészállat-kiállítást szintén nagy érdeklődés övezte. Örülök annak is, hogy a vásár békésen telt el, nem történt incidens, és hogy Olaszország harmadik alkalommal volt partnerországa a kiállításnak. Megköszönöm a mezőgazdasági minisztériumnak, a tartományi kormánynak és Újvidék városának, amiért támogattak bennünket. Természetesen a nyereményjáték sem maradt el, örülök, hogy az ajándékok olyanok kezébe kerültek, akik földműveléssel foglalkoznak – fejtette ki Cvetković.

A vezérigazgató abbeli reményének adott hangot, hogy a látogatók élvezték a rendezvényt, és jövőre is eljönnek.

– A kiállítás az üzleti jellege mellett baráti találkozó is, hiszen az emberek összejönnek, szórakoznak. Az Újvidéki Vásár vezetősége már készül a következő mezőgazdasági kiállításra. Azon munkálkodunk, hogy minél színvonalasabb rendezvényt szervezzünk. Fontos lépést tartani az innovációkkal. Mindig arra törekszünk, hogy felejthetetlen élményt nyújtsunk a látogatóknak – fogalmazott Cvetković.