2024. április 25., csütörtök

A kreatív ipar új központja

Az Epic Games és a 3Lateral vállalat a héten megnyitotta saját helyiségüket az újvidéki Tudományos-Technológiai Park épületében.

Az új találkozóhelynek köszönhetően most megteremtődött a lehetőség arra, hogy az együttműködést az itt dolgozó kutatókkal, alkotókkal és oktatókkal valós térben fejlesszék. Az új helyszín a 3Lateral kutatásokra és a fejlesztésekre szakosodott csapata számára kiváló munkakörülményeket biztosít, egyúttal a hazai, kreatív közösség számára lehetővé teszi a különféle edzésprogramokon való részvételt. Ilyenek például az Unreal Fellowship és a Fortnite Creative Fundamentals. A Tudományos-Technológiai Park amfiteátruma 220 személyes; olyan tematikus gyűléseket és előadásokat tartanak itt, amelyek a MetaHuman technológia által körvonalazott, legújabb eszközökbe és gyakorlatokba nyújtanak betekintést.

Kovács Ádám, a 3Lateral vállalat munkatársa elmondta, hogy az új, újvidéki helyiség megnyitásával erősíteni szeretnék a kreatív emberek, programozók, kutatók és fejlesztők közösségét.

– Együtt fogjuk megtanulni azt, hogyan alkossunk megbízható, animációs digitális karaktereket, együtt tanuljuk az Unreal Engine használatát, a számítógépes játékok dizájnolását, interaktív tapasztalatokat gyűjtünk a digitális világok megalkotásához,

Itt van a Fortnite-on történő forgalmazás témája is, újszerű eszközök által. Izgatottak vagyunk, mert hisszük, hogy tanúi leszünk a szerb, kreatív közösség egyesülésének, azoknak az embereknek az összekapcsolódásának, akik hozzájárulnak majd a 3D iparág fejlesztéséhez Európában és azon kívül is – fogalmazott Kovács az új helyiség megnyitásának alkalmával.

A 3Lateral vállalat beharangozta két képzési program kezdetét, ezeknek az a célja, hogy egyénekkel, valamint a vállalat képviselőivel is megismertesse az Epic Games ökoszisztémájának metódjait és eszközeit. Az egyik ilyen program az Unreal Fellowship: Storytelling, amely már beindult, és olyan személyekhez szól, akik a számítógépes grafika terén szereztek tapasztalatokat és akik szeretnék továbbfejleszteni képességeiket a real time technológia és az Unreal Engine rendszerén keresztül.

A másik program a Fortnite Creative Fundamentals elnevezést viseli, ez elsősorban a kezdőknek és az egyetemistáknak szól, olyan fiatalok érdeklődésére számítanak, akik szeretnének a kreatív ipar alkotórészeivé válni. Azokat a gamereket is megszólítja, akik szeretnék megtanulni a videojátékok készítésének technikáit, és szívesen szereznének interaktív tapasztalatokat a Fortnite Creative eszközeinek használata által. A nyári programokra május 30-áig lehet jelentkezni, a projekt következő ciklusára vonatkozó dátumokat a nyár folyamán fogják közzétenni.

Nyitókép: Az egyetemi várossal szemben, a Munkás utcában az Epic Games és a 3Lateral vállalat új kampuszainak kiépítése a terveknek megfelelően halad, a hatalmas, föld alatti parkolót már kibetonozt