2024. április 26., péntek

Nyári táborok Bácskossuthfalván

Indiánok és cowboyok lepik el az Id. Kovács Gyula Általános Iskolát a szünidőben

Az idén július 8-a és 14-e között bonyolítják le a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ és a Szabadidő-szervezők Egyesülete közös, nyári táborozási lehetőségét általános és középiskolás diákok számára az Id. Kovács Gyula Általános Iskolában. Az ügyességi és készségfejlesztő játéktábort 23. alkalommal szervezik meg, a MIT-tábort jubileumi, 30. alkalommal, a Kamasztábort pedig 19. éve hívják életre. Besnyi Szabolcs táborvezető elárulta, hogy a Játéktáborra immár beteltek a szabadhelyek, illetve a Vadon kaland elnevezésű foglalkozásra sem fogadják a jelentkezőket.

– A Vadon kaland táborunkat kis kihagyással szervezzük meg ismét az idén, a budapesti Bogdán Zoltán és Kővágó Orsolya vezetésével. Egyébként a legtöbb foglalkozást többé-kevésbé ugyanazok az egyébként igen népszerű oktatók vezetik. Különös figyelmet fordítunk ezúttal is a biztonságra és táborozóink egészségére. Még maradtak szabadhelyek, ami a tematikus táborainkat illeti, de napról napra jelentkeznek a gyerekek, illetve a szülők, tehát aki nem szeretne lemaradni valamelyikről, az minél előbb vegye fel velünk a kapcsolatot. Az általános iskolások, de a kamaszok is még jelentkezhetnek a Makettező, a Fitnesz-, a Foci-, az Önismereti és egyéniségfejlesztő foglalkozásokra, ezenkívül az Íjászat és a Legórobotika altáborunk is várja a résztvevőket. Egyébként a még szabad csoportok és helyek naprakészen követhetők a https://taborok.net oldalon, ami a Facebook-oldalunkról is elérhető. A gyakorlatunk az, hogy a jelentkezési űrlap online kitöltését és továbbítását követően két hét áll rendelkezésre kifizetni a 2000 dináros előleget, és akkor válik véglegessé a helyfoglalás – kezdte a beszélgetést Besnyi Szabolcs, aki azt is hozzátette, hogy mint minden évben, ezúttal is lesz keretmese. Az idei vakáció idején indiánok és a cowboyok lepik el a bácskossuthfalvi iskolát, illetve ehhez illeszkedik majd a tábor dekorációja is. Ezeknek az elemeknek a megfestéséhez, elkészítéséhez a szervezői csapat közreműködésére számítanak.

Besnyi Szabolcs (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Besnyi Szabolcs (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Ahogy a korábbi években, az idén is olyan önkéntes fiatalok részvételére számítunk, akik nevelőként csatlakoznának hozzánk. Ennek alapfeltétele, ha az ifjú betöltötte a 19. életévét és – nemzetiségtől függetlenül – beszéli a magyar nyelvet. Nem feltétel a megkezdett felsőfokú tanulmány, de az lényeges, hogy a segítőnk szeresse a gyerekeket, szívesen és türelemmel foglalkozzon velük. Fontos még a rugalmasság, és az ilyen táborozás alkalmával elengedhetetlen az alapvető pozitív életszemlélet – hangsúlyozta Besnyi Szabolcs, akitől az iránt is érdeklődtünk, hogy az utóbbi időszak drágulási hulláma milyen hatással lesz a tábor költségeire.

– Sajnos ránk is, azaz a táborhoz szükséges alapfeltételekre is hatással van a drágulási hullám, és a múlt évi árainkhoz képest minimálisan ugyan, de kénytelenek voltunk emelni. A táborok többsége 106 euró dinárnak megfelelő összegbe kerül, ettől bizonyos összeggel drágább a Legórobot, az Íjászat és a Vadon kaland. Erre vonatkozóan minden információ megtalálható a honlapunkon – tette hozzá Besnyi Szabolcs, aki Mašić Dejan és Méhes Béla mellett látja el a tábor vezetői feladatait, a rendezvény programfelelőse az idén Tojzán Ákos és Tóth Roland mellett dr. Zórád Áron.

Nyitókép: Nyaranta egy hétre vidám gyermekzsivajtól hangos a bácskossuthfalvi általános iskola (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)