2024. március 28., csütörtök
ZENTA

Sikerült telket találniuk a lajkásoknak

A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete tagjai korábban egy elkeseredett bejegyzést tettek közzé, amiben arról tájékoztatták a zentaiakat, hogy az eddigi menhelyüktől meg kell vállniuk, ezért a gondozott, az elcsatangolt, illetve a lelkiismeretlen gazdáik miatt utcára került házi kedvenceket nem lesz hol elhelyezniük. Most viszont úgy tűnik, hogy megoldódik ez a problémájuk, ugyanis sikerült egy megfelelő tanyára lelniük, az egyesület németországi támogatói pedig jelezték, hogy hajlandóak kifizetni a tanyáért kért összeget, de még nincs meg az összes pénz, ezért ők is, meg az egyesület tagjai is gyűjtést szerveznek, hogy kipótolják a hiányzó összeget.          

Időközben az aktivistákat fogadta Rácz Szabó Márta, a községi képviselő-testület alelnöke és Homolya Ákos, a községi tanács városrendezéssel megbízott tagja. A zentai állatvédők egyelőre azt kérték a város vezetésétől, hogy a kommunális közvállalat segítsen nekik rendbe tenni a tanyát, illetve a jövőben az oda vezető utat is tartsák rendben és a rendszeres szemétszállítást is oldják meg.

Ezért mindazok, akik pénzadományukkal segíteni szeretnének a zentai állatvédőkön, ezt megtehetik a 160-6000000796724-54 (Banca Intesa) dináros bankszámlán, vagy pedig a help.lajka@gmail.com paypalos rendszeren.