2024. április 17., szerda

Továbbépül a gázhálózat Törökkanizsa községben

A következő fűtési idényben már használhatják a gázt a falusi háztartások is

Törökkanizsa községben a gázvezeték kiépítésének második szakasza kezdődött el nemrégiben, amely során a lakóépületeket a főmérőállomásra kötik rá. Dr. Radovan Uverić, Törökkanizsa község polgármestere elmondta, hogy a munkálatokat a JP Srbijagas végzi el saját költségén. Hozzátette, hogy tavaly kiépült a gázhálózat a község összes lakott településén, Gyálán, Oroszlámoson, Filityen (Firigyházán), Szerbkeresztúron, Podlokányon, Szigeten, Majdányon és Rábén.
– Idén elkészül a bekötés a mérőállomásokra, így az első vidéki háztartások már a következő tél folyamán használhatják a gázt. Úgy vélem, a gázhálózat kiépítése legalább olyan fontos, mint a villanyáram vagy a víz bevezetése, rengeteget jelent az önkormányzatnak és a falvaknak is. Ezzel a beruházással minden háztartásnak lehetősége lesz olcsóbb és jobb tüzelőanyagot használni a fűtésre. A kivitelező gyorsan és a terveknek megfelelően fogja a munkát elvégezni – fogalmazott dr. Radovan Uverić.
A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Igor Mirović tartományi kormányfő a közelmúltban Törökkanizsán tett látogatást és a támogatásáról biztosította a községet. A tartományi kormányfő akkor elmondta, hogy igyekeznek majd pénzt elkülöníteni a Filitynél és Szigetnél található bekötőutak megépítésére, amelyre a nyár folyamán sor kerül, valamint a szakkórház pszichiátriájának a rekonstrukcióját is elkezdik az idén.

Nyitókép: Horváth Attila felvétele