2024. április 26., péntek

Kőalapon a turbó útkereszteződés

A tervezett ütemben épül a limáni körforgalom

A múlt heti vihar és a kiadós eső sem lassította le a munkálatokat a limáni, ún. turbó körforgalom kiépítésén. A Put invest vállalat munkásai jelenleg a Lázár cár sugárút Promenada üzletközpont előtt húzódó két sávját rekonstruálják, nagyjából egy méter mélységben kiássák a földet.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

A mélyedést feltöltik zúzott kővel, erre öntik majd az alapozó aszfaltréteget, majd a felszíni réteget. Az ásás a SPENS sport- és üzletközponttól kivezető Sutjeska utca és Promenada közötti részen történik, a kerékpárforgalmat teljesen ellehetetlenítették, lezárták a bicikliutat.

A plázában működő éttermekből azonban a futárok változatlan intenzitással hordják a megrendeléseket, ők most a gyalogjárdán száguldoznak, legyünk különösen óvatosak, ha erre járunk! A Promenada előtt kialakított, új gyalogátkelőhelynél már a fényjelzéseket is felállították, a forgalmi rend egyelőre nem változott ezen az útszakaszon: a sugárúton a pláza túloldalán lévő forgalmi sávokban bonyolódik le a közlekedés, mindkét irányban.

A Felszabadulás sugárút irányából érkező autósok a Lázár cár sugárútról most már bekanyarodhatnak a Fruška gora utcába, és a Strand felől érkezők is csatlakozhatnak erre a sugárútra. A terv szerint az útkereszteződés 9 hónap alatt elkészül, február végén kezdték építeni, minden jel arra utal, hogy a munkálatok a megszabott határidő előtt befejeződnek.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele