2024. április 18., csütörtök
TOUR DE FRUSHKA

Hegyibicikli nyergében a természetbe

Kerékpáros előjelű sportrendezvényt az idén két alkalommal is megszerveznek-megszerveztek a Fruška gorán, a tavaszi kiadást május 20-án és 21-én bonyolították le.

A Tour De Frushka elnevezés alatt elképzelt esemény a sportot és a természetkedvelőket szólítja meg, de a szervezők nem feledkeztek meg a jó zenéről és a finom falatokról sem.

A vrdniki megnyitóünnepségen Dane Basta tartományi sport-és ifjúságügyi titkár üdvözölte az ezernél is több egybegyűlt sportolót és természetkedvelőt. A résztvevők száma növekszik, a titkár biztos abban, hogy a Fruška gora biciklifutamai bekerülnek a világ nagy, hegyikérékpáros rendezvényhálózatába. A tartományi kormány ezzel a rendezvénnyel (is) szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a Fruška gora felélénküljön idegenforgalmi tekintetben.

Ognjen Cvjetićanin újvidéki, városi sportügyekkel megbízott tanácstag a rendezvény megnyitóján különösen jónak értékelte a szervezést, emlékeztetett arra, hogy Újvidéken és környékén valóban sok biciklis, de főleg hegyikerékpáros előjelű rendezvény vált már hagyományossá.

A Fruška gora egyre több, hegyi sportjellegű rendezvénynek ad helyet, mindenekelőtt a kerékpározókat csalogatja. Igor Mirović tartományi kormányő vasárnap a Tour De Frushka keretében átadott rendeltetésének egy elektromos kerékpárok töltésére alkalmas állomást, amely a Fruške Terme wellnesskomplexum keretében van Vrdniken, az Egészség ösvénye mellett. A kormányfő bejelentette, hogy tartományi pénzekből hamarosan még négy ilyen állomást létesítenek a hegy különböző pontjain. – A szerb kormánnyal közösen folytatjuk a Fruška gora úthálózatának kiépítését, hamarosan megépül az út a vrdniki torony és Vrdnik között. A munkálatok még az idén megkezdődnek – jelentette be Mirović, majd emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a tartományi kormány finanszírozta szinte teljességében az ún. Hágóút rendezését.

A hétvégi rendezvény keretében szerveztek Éjszakai bazárt is, szombaton este pedig Marko Luis koncertezett. A rendezvényeket tehát támogatja a tartományi kormány és a városi önkormányzat is, az őszi eseménysort szeptember 23-án és 24-én tartják meg.