2024. április 25., csütörtök

Mindent a vásárlóért

A mezőgazdasági kiállításon az ismert forgalmazók most is várják a látogatókat

A 90. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon az ismert forgalmazók az idén is képviseltetik magukat, ilyen például az Agrotech, az Agropanonka vagy a KITE d. o. o.

Bálint István, az oromhegyesi székhelyű Agrotech munkatársa lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az Agrotech, mint az előző években is, a teljes termékpalettáját bemutatja a vásáron.

– Az idén is a Steyr traktorok minden modelljét kiállítottuk, a legnagyobb a 313 lóerős Steyr Terrus típusú. Akik kisebb kategóriában gondolkodnak, azok számára kiemelném az Armatrac traktorjainkat. Az összes modellt kiállítottuk. Ezenkívül természetesen mindenféle kapcsolható eszközt is felsorakoztattunk. Tehát csak az nem vásárol nálunk, aki nem akar, mert mindenki igényét ki tudjuk elégíteni, legyen az kistermelő vagy nagy területet művelő gazda.

Bálint István (Fotó: Dávid Csilla)

Bálint István (Fotó: Dávid Csilla)

– Most, a kiállítás ideje alatt, nagy az érdeklődés a kapcsolható eszközök iránt, mivel a napokban megjelent a tartományi mezőgazdasági titkárságnak a kapcsolható eszközök beszerzésére vonatkozó pályázata. Sokan érdeklődnek a bálázók, a pótkocsik, a trágyaszórók és a permetezők iránt. Arra próbáljuk fektetni a hangsúlyt, hogy megtaláljuk a közös nevezőt a vevőkkel, a tartományi támogatások nagy segítséget nyújtanak. A modern kor legújabb technológiáit is kiállítottuk, például permetező és térképező drónokat, különböző navigációkat, térképező eszközöket, talajszkennereket – fejtette ki Bálint István.

Az Agropanonka most is a Belarus és a Mahindra traktorok számos típusát tette közszemlére.

Siniša Dragićević értékesítő elmondta, hogy a cég a traktorok mellett kapcsolható eszközöket, pótkocsikat, ekéket, permetezőket is kiállított a vásáron.

Siniša Dragićević (Fotó: Dávid Csilla)

Siniša Dragićević (Fotó: Dávid Csilla)

– A traktorokra az akciós árak 500 és 3000 euró között mozognak, a kapcsolható eszközökre pedig 5 és 8 százalék között. Remélem, hogy sikeres lesz az idei vásár. Az emberek tudják, hol vagyunk, remélem, meglátogatnak minket – fogalmazott Dragićević.

A KITE d. o. o. szintén kiállította a legkorszerűbb John Deere traktorokat, kombájnokat és kapcsolható eszközöket, és ugyancsak akciós árakat kínál.

A kiállításon a legdrágább traktor egyébként a CASE IH Steiger 500, amelynek ára 462 ezer euró, a legdrágább kombájn pedig a Fendt IDEAL 8, ennek ára 700 ezer euró.