2024. április 23., kedd
NBA

Kisöpörhetik a Királyt

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Denver teljesen a Lakers fölé nőtt a nyugati főcsoportdöntőben, a Nuggets a párharc első Los Angelesben rendezett találkozóját is megnyerte, így egy lépésre jár a söpréstől. Az első félidőben az előző összecsapást parádésan záró Jamal Murray villogott, a kanadai meglovagolta a nagy formáját, és az első két negyedben már 30 pontot rámolt be, összesen 37-tel zárt. A meccs azonban csak az utolsó percekben jutott dűlőre, amikor már a többi vendégjátékos is magasabb szintre kapcsolt, Murray pedig némileg „kihűlt”. A meccs jelentős részében Nikola Jokić faultgondokkal küzdött, de a végjátékra már merészebben ment előre, és 24 pontjából 15-öt ezekben a létfontosságú percekben pakolt fel a kijelzőre, rajta kívül Kentavious Caldwell-Pope (17), Bruce Brown (15) és Michael Porter Jr. (14) szállította a megszokottan hatékony kiegészítő munkát. A Lakersnél Anthony Davis (28-18) vaskos dupla duplája és jó védekezése, illetve LeBron James (23-7-12) és Austin Reaves (23) érdemel kiemelést.

LeBron Jamesék egy lépésre vannak tőle, hogy dicstelen módon búcsúzzanak a rájátszástól (Fotó: Beta/AP)

LeBron Jamesék egy lépésre vannak tőle, hogy dicstelen módon búcsúzzanak a rájátszástól (Fotó: Beta/AP)

Keleten folytatódik a Miami és a floridai rajongók álma, hiszen Jimmy Butlerék másodszor is megverték a Bostont annak parkettjén, vagyis a két hazai meccsen akár ki is söpörhetik az előzetesen a trófea legnagyobb favoritjának tartott riválist. A második ütközeten Amerika Athénjában változatos forgatókönyv alakult ki, mindkét fél jelentős előnyt is birtokolt, de a Celtics végül nem tudta megőrizni bőven két számjegyű vezetését a zárónegyedben, a Heat 36:22-os utolsó periódussal fordított. A győztesnél Butler (27), Caleb Martin (25) és Bam Adebayo (22) triója vitte a főszerepet, a házigazdánál Jayson Tatum (34-13-8) túl kevés segítséget kapott a többiektől.

NBA, főcsoportdöntő, kelet: Boston–Miami 105:111 (a sorozatban 0:2). Nyugat: LA Lakers–Denver 108:119 (0:3). Euroliga, elődöntő: Olimpiakosz–Monaco 76:62, Real Madrid–Barcelona 78:66.

Nyitókép: LeBron Jamesék egy lépésre vannak tőle, hogy dicstelen módon búcsúzzanak a rájátszástól (Fotó: Beta/AP)