2024. április 23., kedd
VÍZILABDA

Harmadik a Radnički

A hazai férfi Szuperliga bronzcsatájának mindent eldöntő, harmadik mérkőzésén a Radnički legyőzte a Partizant, így érmesként zárta a sorozatot. A kiegyenlített első félidőt (4:4) követően a harmadik játékrész során a belgrádiak felülkerekedtek, néhány másodpreccel a negyed végét jelző dudaszó előtt még 9:6-ra vezettek, ám Branković szemfüles találatának köszönhetően a hazaiak kétgólosra csökkentették hátrányukat. A záró etapban a kragujevaciak új erőre kaptak, Drašković vezérletével mintegy négy perc alatt egyenlítettek, és 11:9-re fordítottak. A vendégek utolsó találatát Trtović szerezte 2:36 perccel a vége előtt, a hajrá már gól nélkül telt, így a Radnički egygólos győzelmet aratott, ami azt is jelenti, hogy Uroš Stevanović együttese a következő idényben Bajnokok Ligája-selejtezőt játszhat, a Partizan pedig az Eurokupában szerepelhet.

Férfi Szuperliga, a 3. helyért, 3. mérkőzés: Radnički–Partizan 11:10 (1:1, 3:3, 3:5, 4:1) (az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:1).

A Radnički csapata (Fotó: VK Radnički)

A Radnički csapata (Fotó: VK Radnički)

A nőknél a Spartacus a helyosztó második találkozóján is sima vereséget szenvedett a Partizantól, így a szabadkaiaknak be kell érniük a negyedik hellyel. A Zenta az ötödik pozícióért folytatott párharc első meccsén alulmaradt a Palilulával szemben.

Női Szuperliga, a 3. helyért, 2. mérkőzés: Spartacus–Partizan 8:15 (2:2, 3:5, 2:5, 1:3) (a végeredmény: 0:2). Az 5. helyért, 1. mérkőzés: Palilula–Zenta 26:23 (az állás: 1:0).

Becsületbeli FTC-bronz

A magyar női bajnokság bronzcsatája az FTC diadalával zárult. Az alapszakaszgyőztes az egyenes kieséses szakaszban a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott, az Eger ellen elbukott eldöntőt követően a harmadik helyért folyó küzdelem során az UVSE ellen is botlott egyszer, a mindent eldöntő harmadik találkozót azonban magabiztosan behúzta, így éremmel zárta a bajnokságot. Gerendás György együttese a négy találatot szerző Gurisatti Gréta vezérletével a harmadik negyedben lépett el a „liláktól”, s végül négy góllal nyert. Az UVSE a sorozatban megnyert hét bajnoki cím után lett ezúttal negyedik. Benczur Mártonéknak az elvesztegetett lehetőség mellett talán fájóbb, hogy a hétvégi találkozóval két klasszisuk, Szűcs Gabriella és Simon-Illés Anna is befejezte aktív pályafutását.

Női magyar bajnokság, a 3. helyért, 3. mérkőzés: FTC–UVSE 12:8 (3:3, 1:1, 5:3, 3:1) (az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredmény: 2:1).

A férfi bajnokság bronzcsatája is lezárult, a harmadik meccsen a Honvéd ötméteresekkel verte meg a Vasast és húzta be második győzelmét. A mérkőzés után derült ki, hogy az angyalföldiek kapusa, a szerb válogatott kétszeres olimpiai bajnoka, Branislav Mitrović 13 Magyarországon töltött év után a francia Tourcoing Lille együttesében folytatja karrierjét. A 38 éves világklasszis 2010-ben érkezett Magyarországra, sorrendben a Ferencváros, a Debrecen, az Eger, az OSC és a Vasas csapatát erősítette.

Férfi magyar bajnokság, a 3. helyért, a 3. mérkőzés: Vasas–Honvéd 8:8 (2:2, 2:3, 1:1, 3:2) – ötméteresekkel: 11:12 (a végeredmény: 1:2).

Nyitókép: A Radnički csapata (Fotó: VK Radnički)