2024. április 19., péntek

Az informatika és az angol szak a listavezető

A tehetséggondozó gimnáziumokban és művészeti középiskolákban lezajlott a felvételi vizsga

Lezajlott a nyolcadik osztályos diákok felvételi vizsgája a tehetséggondozó gimnáziumokba és a művészeti középiskolákba.

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium matematikai tagozatának felvételi vizsgáján 30 diák jelent meg, ebből 17 sikeresen felvételizett. A képzőművészeti szak felvételijén 22 tanuló vett részt, ebből 19 diáknak sikerült a vizsgája. A számítástechnikai-informatikai szakra 43-an felvételiztek. Sikeres vizsgát 37 tanuló tett. Minden tehetséggondozó szakra 20 diákot vesznek fel.
A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban magyar nyelv és irodalomból, valamint német és angol nyelvből kellett felvételi vizsgát tenniük a diákoknak. Az angol szakon 53-an írták meg a felvételi tesztet. Magyar nyelv és irodalomból mindenki sikerrel vette az akadályt, míg az angol nyelvi vizsgán három diák nem érte le a kellő pontszámot. E szakon 36 férőhely várja a leendő elsősöket. Német nyelvből 9 felvételiző volt, itt mindenkinek sikerült a vizsga. E szakra tizenkét diákot vesznek fel. A színház- és audiovizuális művészeti szakon 33-an írták meg a felvételi vizsga tesztjét, mindannyian sikeres felvételiztek, ide húsz tanulót várnak.

A szabadkai Zeneiskolában összesen 5 diák jelent meg a felvételi vizsgán. A zenei előadó – dzsessz-szakon 2 tanuló felvételizett sikeresen, míg a zenei előadó – klasszikus zenei tagozaton 3-an. A két szakra 8-8 diákot vesznek fel. Az újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Iskola magyar tannyelvű képzőművészeti technikus szakon 6-an felvételiztek. Mind a hat tanulónak sikeres volt a felvételije, 20 férőhely várja őket.

A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium számítástechnikai és informatikai tehetséggondozó szakának eredményeit később teszik közzé.

Nyitókép: Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldala