2024. április 19., péntek

Kiszélesedő szociális védelem

Adán az intézmények, egyházak és civil szervezetek együttműködési megállapodást írtak alá a községi szociális védelmi stratégia végrehajtásáról

Az adai önkormányzatban pénteken együttműködési megállapodást írta alá húsz intézmény, egyház és civil szervezet képviselője Ada község szociális védelmi stratégiájának végrehajtásáról, amely a 2022 és 2026 közötti időszakra vonatkozik. Az eseményen részt vett még a tartományi szociálpolitikai titkárságról Diana Milović altitkár és Joland Korora segédtitkár. Az együttműködésben részt vesz Ada község önkormányzata, a Duga civil szervezet, a községi iskolák, a nagykikindai rendőrigazgatóság, a helyi közösségek, az egyházközösségek, az egészségház, a községi szociális-gondozói központ, a moholi idősek otthona és a nyugdíjas-egyesületek. Az együttműködési megállapodás célja a 2022 és 2026 közötti időszakra vonatkozó községi szociális védelmi stratégia végrehajtása. A stratégia célkitűzései között szerepel: a szegénység és az éhezés felszámolása, a teljes általános és középfokú oktatás elérése, a község polgárainak biztonsága, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása és nagyobb jogok biztosítása a nők számára, a gyermekhalandóság csökkentése, a község lakossága egészségi állapotának javítása, küzdelem a függőség ellen, a természeti környezet fenntartása, a globális fejlesztési partnerség kialakítása, a vallásszabadság és a közösségtudatosság.

Az önkormányzat, a Duga és a tartományi titkárság képviselői az eseményen (Fotó: Csincsik Zsolt)

Az önkormányzat, a Duga és a tartományi titkárság képviselői az eseményen (Fotó: Csincsik Zsolt)

A szociális együttműködésben résztvevő intézmények képviselői (Fotó: Csincsik Zsolt)

A szociális együttműködésben résztvevő intézmények képviselői (Fotó: Csincsik Zsolt)

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere az önkormányzat nevében megköszönte a községi szociális védelmi stratégia lebonyolításában résztvevőknek az együttműködést, illetve a Duga civil szervezetnek, amely mindezt összefogta. – Ada község önkormányzata az elkövetkező időszakban mindent megtesz annak érdekében, hogy a dokumentumban lefektetett célkitűzések érdekében jelentősebb pénzeszközöket biztosítsunk és színvonalasabb szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, illetve a szolgáltatások számát kibővítsük a szociálisan hátrányos helyzetű lakostársaink számára a velünk együttműködő intézményekkel és szervezetekkel közösen – nyilatkozott a polgármester.

Nyitókép: Az önkormányzat, a Duga és a tartományi titkárság képviselői az eseményen (Fotó: Csincsik Zsolt)