2024. április 26., péntek

Kiesett a Veszprém

A múlt heti hazai döntetlen után a Veszprém csütörtök este kikapott a Kielce otthonában a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így nem jutott be a négyes döntőbe. A lengyel gárda összességében magabiztosabban, pontosabban játszott, így nem meglepő, hogy 18:12-es hazai vezetésénél cseréltek térfelet a csapatok. A játék képe a folytatásban sem változott, a lengyelek remekül védekeztek, a Veszprém viszont elöl és hátul is sok hibával játszott, így érdemben nem tudott beleszólni az eredmény alakulásába. A Final Fourt június 17–18-án rendezik Kölnben.

A Veszprém nem tudta felvenni a lengyelek ritmusát (Fotó: MTI)

A Veszprém nem tudta felvenni a lengyelek ritmusát (Fotó: MTI)

Férfi BL, negyeddöntő, visszavágók: Kielce–Veszprém 31:27 (továbbjutott: a Kielce, 60:56-os összesítéssel), Barcelona–GOG 36:31(tj: a Barcelona, kettős győzelemmel, 73:61-es összesítéssel), PSG–Kiel 32:29 (tj: a PSG, kettős győzelemmel, 63:56-os összesítéssel), Magdeburg–Wisla Plock 30:28 (tj: a Magdeburg, 52:50-es összesítéssel).

Selejtezőre gyűjtenek az amerikaiak

A Szabó Edina által irányított Egyesült Államok női válogatottja pénzt gyűjt, hogy részt vehessen az észak-amerikai és karibi térség kontinensbajnokságán. A két évvel ezelőtt kinevezett szövetségi kapitány a közösségi oldalán azt írta, azért van szükségük pénzadományokra, mert a kontinenstorna június 3. és 12. között a grönlandi Nuukban lesz, az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának finanszírozási struktúrája viszont nem teszi lehetővé, hogy anyagilag támogassa a válogatott részvételét ezen az eseményen. A szereplés azért rendkívül fontos az amerikai csapat számára, mert a grönlandi torna győztese kijut a decemberi világbajnokságra.

Nyitókép: A Veszprém nem tudta felvenni a lengyelek ritmusát (Fotó: MTI)