2023. június 8., csütörtök

A gazdák elfogadták a kormány ajánlatát

Nedeljko Savić, a Stig Mezőgazdasági Termelők Egyesületének elnöke kijelentette, hogy a földművesek képviselői elfogadták a kormány ajánlatát, majd hozzátette, hogy feloldják az útzárlatokat – írja a Szerbiai RTV-re hivatkozva az N1.

A Szerbiai RTV értesülései szerint a földművesek három egyesülete fogadta el a kormány ajánlatát, míg további négy döntésére egyelőre még várni kell.

A délután folyamán a földművesek Pancsován feloldották a Belgrád felé vezető utakat, de beszüntették a tiltakozást Kraljevoban is. A Szerbiai RTV közlése szerint nem sokkal 15 óra után Mrčajevciben is feloldották az útzárlatokat.

Az előző órákban az Újvidéki Vásárnál, a Hajduk Veljko utcát lezáró gazdák is felhagytak a tiltakozással, így most már a nevezett utcán is át lehet haladni.

Mint azt már korábban megírtuk a földművesek hét egyesülete ma is tárgyalást folytatott a kormány képviselőivel, majd mintegy hat órás megbeszélést követően kijelentették, hogy ma 20 órakor közlik majd, hogy elfogadják-e a kormány ajánlatát, vagy sem.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele