2024. április 20., szombat
SZERB KUPA

Vereség a kihagyott helyzetek után

TSC–C. zvezda 0:3 (0:1)

TSC Aréna, 4500 néző, vezette: Ostraćanin (Kraljevo). Gólszerzők: Kanga (36., 73. – mindkettőt 11-esből), Ivanić (56.)

TSC: Ilić, Cvetinović, Stojić, Antonić, Stojković, Kuveljić, Krstić, Petrović, Milosavljević (Đakovac), Vukić (Ratkov), Jovanović (L. Ilić).
C. zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, Mijailović, Kanga, Ivanić, Katai (Kangwa), Bukari, Pešić.

A vendéglátó csapat a TSC Arénában telt ház előtt lejátszott mérkőzésen jól kezdett, de nagy helyzeteket és tizenegyest is kihagyott, ami végül megbosszulta magát. Előbb Vukić gólját érvénytelenítette a játékvezető, mivel a beadás során már elhagyta a labda a játékteret. A 7. percben ismét Vukić használta ki Eraković hibáját, betört a tizenhatosba, ott Borjan szabálytalanul állította meg: tizenegyest lőhetett a TSC csatára, de Borjan jó érzékkel hárította a bal alsóba tartó lövést.

A játékvezető a meccs során háromszor mutatott a fehér pontra  (Fotó: TSC)

A játékvezető a meccs során háromszor mutatott a fehér pontra (Fotó: TSC)

A kihagyott helyzetek szokás szerint nem hoztak jót: Cvetinović kezezése miatt a vendégek a 36. percben jutottak büntetőhöz, és Kanga révén meg is szerezték a vezetést. Az eredmény a félidő végéig nem is változott. A második játékrész elején Cvetinović megkapta második sárga lapját, így le kellett mennie a pályáról. Az 56. percben Ivanić is feliratkozott a góllövőlistára, majd a 73. percben a Bukari által kiharcolt tizenegyest ismét Kanga váltotta gólra, beállítva ezzel a 3:0-s végeredményt.

A másik ágon a Čukarički a Vojvodina ellen játszotta az elődöntőt. A fővárosi csapat 2:0-ra vezetett, amikor a heves esőzés miatt félbeszakadt a mérkőzés.

Nyitókép: A játékvezető a meccs során háromszor mutatott a fehér pontra (Fotó: TSC)