2024. április 19., péntek

Magyar Levente: A magyar és a szerb gazdaság együtt épül

A Masterplast ötödik nagy hőszigetelőanyag gyárának ünnepélyes átadása Szabadkán

Az eseményhez kapcsolódó fotógalériánkat ITT tekintheti meg.

Egy és ugyanazt a rendszert építjük, a magyar gazdaság rendszerét, a magyar nemzetgazdaság szerbiai pozícióit, Szerbia gazdaságának erősítését és Magyarország és Szerbia közötti gazdasági kapcsok fellendítését - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Szabadkán, ahol részt vett a Masterplast ötödik nagy hőszigetelőanyag gyárának ünnepélyes átadásán.

A politikus kiemelte: jelenleg adódnak zavarok a magyar nemzetgazdaságban és államháztartásban, elsősorban az ukrajnai háború miatt, de ezeken „úrrá lehet lenni", és folytatni lehet az együttműködést.
„A következő években, amint erre költségvetési lehetőség nyílik, folytatni fogjuk a hasonló beruházások támogatását. Szerbia és Magyarország olyan sikertörténetet épít, amit erősíteni kell, és az eddigi tapasztalatok csak erre bíztatnak bennünket, nincsen ebben a kapcsolatrendszerben olyan akadály vagy negatív tényező, ami eltántorítana bennünket attól, hogy fokozva a tempót és fokozva az ambíciót ennek a két országnak a közös jövőjét építsük a magunk gazdaságfejlesztési eszközeivel" – hangsúlyozta.

Nyitókép: Magyar Levente (Fotó: Ótos András)