2024. április 26., péntek

Hogyan kell koncertet hallgatni?

Miloš Milovanović nagybőgős, akit a tévéképernyőről műsorvezetőként, újságíróként és rendezőként is ismerünk, szombaton műhelymunkát szervez Hogyan kell koncertet hallgatni elnevezéssel a 7 és 15 év közötti gyermekek számára a Városi Hangversenyteremben.

Ezzel az eseménnyel lezárul a zenei évad első fele az ország talán legkorszerűbb koncerthelyén. Az oktató jellegű műhelymunkát koncert formájában fogják megszervezni, Miloš Milovanovićot a TAJJ fuvós kvartett fogja kísérni. A jelzett napon két időpontban, 11 és 13 órakor várják az érdeklődőket, két csoportban, a belépés pedig díjtalan. A protokolsala@gmail.com e-mail-re küldött üzenettel jelezhetjük részvételi szándékunkat. Miloš Milovanović 2012 óta a Kolarac hagyaték Az illem kisiskolája – Hogyan kell koncertet hallgatni elnevezésű eseménysor házigazdája. A Kolarac hagyaték 2014-ben emlékplakkettel ismerte el Milovanovićnak a kimagasló hozzájárulását a programtevékenységhez.

A Városi Hangversenyterem a zenei évad első felében kimagasló zenészeket látott vendégül, olyan művészeket, akik világraszóló karriert valósítottak meg. A közönségnek lehetősége volt megcsodálni Slobodan Trkulja és Balkanopolis nevű együttesének fellépését, a Melange: Schime&Muzikon, az LP DUO, a Corda Piano Trio együttesét, valamint a Metamorfozis kamaraegyüttesének játékát is. A nyári szünetet követően a Városi Hangversenyteremben az idény második felét a Blisko Kamarazenei Fesztivállal nyitják majd meg, ezt a programsort szeptember 29-e és október 8-a között élvezhetjük majd.

Nyitókép: A Városi Hangversenyteremben a hétvégén kezdődik a nyári szünet (Fotó: Dávid Csilla felvétele)