2024. április 26., péntek
RÁBÉ–KÜBEKHÁZA–ÓBÉBA

Hétvégén megnyílik a hármas határ

Frissítes: A magyar rendőrség pénteken 10 órakor honlapján azt közölte, hogy május 20-án és 21-én a kübekházi határátkelő csupán Magyarország és Románia között tart nyitva reggel 7-től hajnal 1 óráig. Magyarország és Szerbia vonatkozásában változatlan nyitvatartással 7 óra és 19 óra között működik.

A korábbi évek hagyományaihoz híven, a magyarországi Kübekháza, illetve a romániai Óbéba falunapi ünnepségével egyidejűleg a Triplex Confiniumnál, vagyis a hármas határnál Magyarország és Szerbia mellett ideiglenesen Románia felé is átjárható lesz a határ a személyforgalom számára. Kübekháza Polgármesteri Hivatalának tájékoztatása szerint a szombaton és vasárnap Szerbia felé reggel 7 órától hajnal 1 óráig, Románia felé pedig reggel 9 órától szintén hajnal 1-ig tart nyitva a határátkelő.

A határnyitó ünnepség 9 órakor kezdődik a Hármashatárkőnél, majd 12 órától egészen estig a kübekháziak gondoskodnak a vidám hangulatról és a finom falatokról. Fellép többek között a törökkanizsai Tiszagyöngye Népdalkórus, az estet pedig Szandi koncertje zárja. Vasárnap Óbéba központjában folytatódik a falunapi kavalkád.

Nyitókép: Fotó: Balázs Andrea