2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Az Inter várja az isztambuli randevút

Nem született meglepetés kedd este a milánói San Siróban, ahol a város két nagycsapata, az Inter és a Milan csapott össze egy hét alatt másodszor azért, hogy bejusson a június 10-én esedékes BL-döntőbe. A Nerazzurri kétgólos előnyben várta a visszavágót, ennek megfelelően nyugodtan futhatott ki a gyepre, míg a Rossoneri nem tudott az első találkozónál lényegesen veszélyesebb támadójátékot felmutatni. A hálóőröknek, Onanának és Maignannak azért mindkét oldalon akadt dolga, de a háló csak a 74. percben rezdült meg, amikor Lautaro Martinez a bal szélről futott be, labdáját pedig a szorosan Džeko mellett álló Lukakutól kapta vissza – kis híján akadályozták egymást az Inter támadói –, majd az argentin támadó ballal kilőtte a rövid alsót. A párharc 3:0-s összesítéssel eldőlt, a hátralévő húsz percnyi játékidőben pedig a Milan nem tudott betalálni, így az Inter magabiztosan jutott be a fináléba, 13 év várakozás óta először.

Simone Inzaghi, a győztes csapat trénere elégedetten értékelt a lefújást követően: „Nyilvánvalóan sok érzelem van most bennünk, erről álmodtunk a fiúkkal, mióta megtörtént a sorsolás. Hinnünk kellett magunkban, az érdemeinknek köszönhetjük, hogy ide jutottunk, senkitől nem kaptunk ajándékba semmit” – mondta a szakember, kiemelve, hosszú utat tettek meg, sok nehézséggel küzdöttek. „Mindegy, kivel találkozunk a döntőben, mert a másik ágon két nagyszerű, elképesztő minőséggel rendelkező csapat játszik egymással. Meg fogom nézni a visszavágót, mint ahogy a múlt heti első találkozót is néztem” – tette hozzá.

Az Inter 13 év után jutott be újra a BL-döntőbe (Fotó: Beta/AP)

Az Inter 13 év után jutott be újra a BL-döntőbe (Fotó: Beta/AP)

„Jelenleg csak csalódottságot érzek. De ha összességében gondolok az elmúlt évünkre és arra, hogy egy idénnyel ezelőtt a csoportkört sem éltük túl, büszkék lehetünk” – mondta Stefano Pioli. A Milan edzője elárulta, az első mérkőzés első 10 percét bánja leginkább, amikor két gólt is kaptak, ahonnan már nem tudták megfordítani a párharcot.

BL, elődöntő, visszavágó: Inter–Milan 1:0 (tj az Inter 3:0-val).

EURÓPA- ÉS KONFERENCIA-LIGA

Négyből négy nyitott

A másod- és harmadvonal versengésének döntős párharcai is kialakulnak ma este, és egyik helyszínen sem puszta formaság a visszavágó. Az Európa-ligában a Romának van könnyebb dolga, hiszen minimális előnyt véd Leverkusenben, míg Sevillában a torna specialistája és a Juventus 1:1-ről folytatja a teljesen kiszámíthatatlannak tűnő küzdelmet. A Konferencia-ligában a Basel érezheti magát a legjobban, hiszen Firenzében tett szert 2:1-es vezetésre a Fiorentinával szemben, bár a meccs képe alapján ugyanilyen arányú ellentétes eredmény is születhetett volna. A torna legnagyobb esélyesének tartott West Ham Alkmaarban védi a 2:1-es előnyét.

Nyitókép: Az Inter 13 év után jutott be újra a BL-döntőbe (Fotó: Beta/AP)