2024. április 19., péntek

Kevesebbet szemeteltek

Az önkormányzat és a topolyai helyi közösség szervezésében szombaton sokan jelentek meg a hagyományos május 1-jei ünnepek utáni tópart tisztításának és rendezésének akcióján. Az időjárási viszonyok kedvezően alakultak, a part keleti és nyugati részét, a félszigetet kitakarították, a röplabdapályát rendezték, füvet kaszáltak, virágot ültettek. Az akcióban szép számban vettek részt magánszemélyek, valamint a helyi intézmények és civil szervezetek képviselői is. Szatmári Adrián polgármester elmondta, hogy a tó partjának rendezése folyamatos, a közmunkaprogram keretében 16 személyt alkalmaztak, akiknek a feladatai között ez is szerepel.

A korábbi évekhez képest az idén még többen jelentek meg a munkaakción, miközben elégedetten állapították meg, hogy kevesebb szemetet hagytak hátra a kirándulók. Holló Dániel, a helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy a hulladék begyűjtése mellett virágokat ültettek és fákat metszettek meg.

Az a tény, hogy az akcióban évről évre egyre többen vesznek részt, a hátrahagyott hulladék mennyisége pedig csökken, annak a jele, hogy az emberek egyre jobban értékelik környezetünket és a tópartot, amelyet ők is szeretnének minél tisztábbnak és szebbnek látni.