2024. április 27., szombat

Életveszélyes állapotban az anya

Baltával és késsel támadott a 13 éves fiú Kláriban

Szombaton éjszaka Kláriban (Radojevo) egy 13 éves klárii gyermek (A. L.) baltával és késsel támadt egy 17 éves fiatalra (M. S.) és annak 57 éves édesanyjára (V. S.), súlyos sérüléseket okozva mindkettőjüknek, közölte vasárnap a nagybecskereki rendőrség.

– A rendőrök előállították a gyermeket és az édesapját is. Az apát kiskorú elhanyagolásának és bántalmazásának a bűntette miatt vették őrizetbe, az anya ellen pedig ugyanezzel a váddal feljelentést tettek – olvasható a rendőrségi közleményben.

A fiút ugyancsak bevitték a rendőrségre, míg a sérült nőt és fiát súlyos, életveszélyes sérülésekkel a Vajdasági Klinikai Központba szállították Újvidékre.

Az áldozatok családi háza (Vidács Hajnalka felvétele)

Az áldozatok családi háza (Vidács Hajnalka felvétele)

A legfrissebb hírek szerint az asszony állapota súlyos, életveszélyes, de stabil. A baltával rátámadt 13 éves fiú súlyos fejsérülést okozott neki. A Vajdasági Klinikai Központban megműtötték és az idegsebészeti osztályára helyezték. Az asszony 17 éves fiának jelenlegi állapota nem ismert, csak annyit tudni, hogy ő is súlyosan megsérült, a támadó többször is mellkason szúrta.

A Polgárvédő Egyesület hétfői közleménye szerint az ombudsman a médiaértesülések alapján eljárást kezdeményezett a magyarcsernyei Szociális Munkaközpont munkájának, jogszerűségének és szabályszerűségének ellenőrzésére.

A Polgárvédő Egyesület felkérte a magyarcsernyei Szociális Munkaközpontot, hogy hét napon belül számoljon be arról, hogy az elmúlt időszakban voltak-e bejelentések a kiskorú családjában elkövetett családon belüli erőszakról, vagy arról, hogy másokkal szemben erőszakoskodott-e, illetve, hogy milyen intézkedéseket foganatosítottak annak érdekében, hogy segítsenek a családon, illetve, hogy léteztek-e egyáltalán ilyen megkeresések, és hogy milyen szociális védelmi szolgáltatásokat nyújtottak a kiskorú családjának, olvasható a Tanjugban.

Nyitókép: Az áldozatok családi háza (Vidács Hajnalka felvétele)