2024. április 25., csütörtök
FÉRFI BL

Döntetlen Veszprémben

A Veszprém házigazdaként döntetlent játszott a lengyel Kielce csapatával a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első találkozóján. A magyar együttes sok hibával kezdte a találkozót, a Kielce viszont magabiztosan, így már néhány perc alatt többgólos előnyre tett szert. Momir Ilićék nagyjából negyedóra alatt rendezték soraikat és felvették a keményen játszó ellenfél ritmusát, a félidő hajrájában viszont újfent sokat hibáztak – a fordítás érdekében létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, ami viszont kudarcba fulladt, és a lengyelek ismét elléptek három góllal (13:16).

Rasmus Lauge Schmidt (balról) és Michal Olejnicza csatája (Fotó: MTI)

Rasmus Lauge Schmidt (balról) és Michal Olejnicza csatája (Fotó: MTI)

A térfélcserét követően a Veszprém új lendületet vett, a vendégek a meccs kétharmadáig állták a sarat, majd a bakonyiak előbb egyenlítettek, és hamarosan a vezetést is átvették. A lengyel rövidzárlat azonban nem tartott sokáig, kilenc perccel a vége előtt egyenlítettek, és 3:8-as szériájuknak köszönhetően újra előnyben voltak (26:28). A hajrá is izgalmasan telt, Jehia el-Dera kétszer is betalált, majd a lengyelek büntetőből megszerezték utolsó góljukat, a 29:29-es végeredményt pedig Rasmus Lauge Schmidt állította be. A visszavágót jövő héten rendezik, az csak a csütörtöki találkozó után derült ki, hogy a Veszprém egyik legjobbja, Ligetvári Patrik ujjsérülés miatt ott lehet-e a második mérkőzésen.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Veszprém–Kielce 29:29, GOG–Barcelona 30:37, Wisła Płock–Magdeburg 22:22, Kiel–PSG 27:31.

Nyitókép: Rasmus Lauge Schmidt (balról) és Michal Olejnicza csatája (Fotó: MTI)